GRIZLY
Mieszanka orzechowa z żurawiną i owocami suszonymi 1000 g
Pyszne połączenie żurawiny, orzeszków ziemnych, rodzynek, orzechów laskowych, migdałów i ananasa oczaruje Cię przyjemnym smakiem i sporą dawką energii.
Popis
GRIZLY Mieszanka orzechowa z żurawiną i owocami suszonymi 1000 g
- Klasyfikacja administracyjna: Mieszanka suszonych orzechów i suszonych owoców
- Składniki: Orzeszki ziemne 30%, żurawina (żurawina, cukier, olej słonecznikowy) 25%, rodzynki sułtanki (rodzynki, olej słonecznikowy), orzechy laskowe 10%, migdały 10%, suszony ananas (ananas, cukier, konserwant E220 , kwas cytrynowy)
- Wyprodukowano w Czechach.
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie: PP do wielokrotnego zamykania
Cechy i zalety: Na bieżąco produkujemy mieszankę orzeszków ziemnych pochodzenia białkowego, soczystej żurawiny i rodzynek, chrupiących orzechów laskowych, zdrowych migdałów i egzotycznego ananasa w małych partiach na bieżąco, aby była jak najświeższa. Dbamy o jakość, a do mieszanki dodajemy tylko orzechy i owoce, które oferujemy również jako osobne produkty.
Sposób użycia: Mieszanka orzechów i suszonych owoców będzie służyć jako zbilansowana przekąska w podróży, pracy lub dzieci do szkoły. Ale możemy go też dodać do porannego musli czy owsianki lub wykorzystać do wypieku i dekoracji domowych deserów.
Żurawina, jest klasyfikowana jako superfood ze względu na wysoką ilość składników odżywczych i antyoksydantów. Są one bogate w witaminę C, E i błonnik. Mają one korzystny wpływ na układ odpornościowy, szczególnie jako prewencja zapalenia pęcherza moczowego.
Orzeszki ziemne to owoce orzeszków ziemnych, bardziej znane jako orzeszki ziemne. O dziwo, nie jest to orzech, ale roślina strączkowa. Są bardzo bogate w białko, zdrowe tłuszcze i węglowodany. Wśród witamin i minerałów znajdziemy głównie witaminy z grupy B, magnez, wapń, cynk, fosfor. Nasze orzeszki ziemne są prażone na sucho bez dodatku olejów.
Rodzynki Suszone owoce winorośli zawierają liczne minerały i pierwiastki śladowe, takie jak potas, wapń, magnez, fosfor, cynk, żelazo i bor. Warto również wspomnieć o ich wysokiej zawartości antyoksydantów oraz obecności inuliny, która pomaga utrzymać prawidłowy stan mikroflory jelitowej.
Orzechy laskowe są bardzo znane i popularne w Europie, szczególnie wśród dzieci. Są pyszne, lekko słodkie i pełne cennych składników odżywczych. Łuskane na zimno i nie poddawane innej obróbce cieplnej, zachowują kompleksową i zrównoważoną proporcję wszystkich pożytecznych substancji, takich jak witaminy z grupy B, witamina E, magnez, fosfor i inne. Dostarczają organizmowi niezbędnej energii, dlatego są szczególnie chętnie spożywane przez sportowców.
Jeśli twierdzimy, że migdały są ponad złotem, nie będziemy daleko od prawdy. Ze względu na wysoką zawartość tłuszczów jednonienasyconych pozytywnie wpływają na poziom cholesterolu LDL w organizmie. Białko, wapń, żelazo, nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3 i 6, błonnik, magnez, cynk, miedź, mangan i witamina E sprawiają, że migdały są królową zdrowej żywności.
Ananas jest źródłem antyoksydantów, enzymów i błonnika. Owoce tropikalne dodają mieszance soczystości i słodkiego posmaku.
Składniki
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 2126 kJ / 509 kcal |
Tłuszcz: | 33,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 9,7 g |
Węglowodany: | 44,2 g |
w tym cukry | 29 g |
Błonnik: | 4,8 g |
Białko: | 14,2 g |
Sól: | 0 g |