GRIZLY

Płatki jaglane drobne 1000 g

10,83 zł

10,83 zł / kg

Dostępne

dostarczymy 12. 11.

#

Dostawa od 11,49 zł

Płatki jaglane są bardzo smaczne, delikatne i drobne, mają żółtawy kolor i mocny oleisty aromat. Jest to jeden z naturalnie bezglutenowych i lekkostrawnych pokarmów o dużej zawartości węglowodanów złożonych, ale także błonnika.

Popis

GRIZLY Płatki jaglane drobne 1000 g

  • Klasyfikacja administracyjna:  produkty zbożowe - płatki
  • Skład: Drobne płatki jaglane 100%
  • Kraj pochodzenia : Ukraina, Polska
  • Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
  • Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)

Cechy i zalety: Płatki jaglane powstają poprzez wyciskanie obranych ziaren prosa. Jest to naturalnie bezglutenowy, zasadowy i lekkostrawny pokarm. Są bogatym źródłem węglowodanów złożonych, ale także błonnika, który przyczynia się do prawidłowego trawienia i pomaga regulować poziom cukru we krwi. Zawierają także cenne witaminy, zwłaszcza z grupy B i E oraz minerały, takie jak magnez, potas, żelazo i fosfor. Spożywanie płatków jagnięcych wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego, układu krążenia, a także wpływa na zdrowie kości i zębów.

Zastosowanie: Płatki jaglane są bardzo smaczne i można z nich wyczarować wiele zdrowych potraw. Na śniadanie polecamy słodką owsiankę truskawkową z owocami i orzechami lub słoną owsiankę z marchewką, selerem i pomidorkami koktajlowymi. Można je lekko gotować w wodzie, mleku lub ich kombinacji przez około 5 minut, aż powstanie drobny zacier. Doskonale sprawdzi się również jako dodatek pachnący ziołami lub składnik zupy. Wyróżniają się szybkim i łatwym przygotowaniem.

Więcej informacji o płatkach i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły.

Składniki

Informacje żywieniowe na 100 g
Wartość energetyczna: 1540 kJ / 364 kcal
Tłuszcze: 4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1 g
Węglowodany: 69 g
z których cukrów: 4 g
Białka: 11 g
Sól: 0,01 g