Dostępne
dostarczymy 12. 11.
#
Dostawa od 11,49 zł
Płatki jaglane są bardzo smaczne, delikatne i drobne, mają żółtawy kolor i mocny oleisty aromat. Jest to jeden z naturalnie bezglutenowych i lekkostrawnych pokarmów o dużej zawartości węglowodanów złożonych, ale także błonnika.
Popis
GRIZLY Płatki jaglane drobne 1000 g
- Klasyfikacja administracyjna: produkty zbożowe - płatki
- Skład: Drobne płatki jaglane 100%
- Kraj pochodzenia : Ukraina, Polska
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)
Cechy i zalety: Płatki jaglane powstają poprzez wyciskanie obranych ziaren prosa. Jest to naturalnie bezglutenowy, zasadowy i lekkostrawny pokarm. Są bogatym źródłem węglowodanów złożonych, ale także błonnika, który przyczynia się do prawidłowego trawienia i pomaga regulować poziom cukru we krwi. Zawierają także cenne witaminy, zwłaszcza z grupy B i E oraz minerały, takie jak magnez, potas, żelazo i fosfor. Spożywanie płatków jagnięcych wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego, układu krążenia, a także wpływa na zdrowie kości i zębów.
Zastosowanie: Płatki jaglane są bardzo smaczne i można z nich wyczarować wiele zdrowych potraw. Na śniadanie polecamy słodką owsiankę truskawkową z owocami i orzechami lub słoną owsiankę z marchewką, selerem i pomidorkami koktajlowymi. Można je lekko gotować w wodzie, mleku lub ich kombinacji przez około 5 minut, aż powstanie drobny zacier. Doskonale sprawdzi się również jako dodatek pachnący ziołami lub składnik zupy. Wyróżniają się szybkim i łatwym przygotowaniem.
Więcej informacji o płatkach i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły.
Składniki
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1540 kJ / 364 kcal |
Tłuszcze: | 4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 1 g |
Węglowodany: | 69 g |
z których cukrów: | 4 g |
Białka: | 11 g |
Sól: | 0,01 g |