GRIZLY Płatki owsiane BIO, 1000 g
Płatki owsiane to najbardziej znany i uniwersalny rodzaj płatków. Są one dobrym źródłem węglowodanów złożonych i powinny stanowić podstawę zdrowego śniadania.
Pakowanie
Płatki owsiane to najbardziej znany i uniwersalny rodzaj płatków. Są one dobrym źródłem węglowodanów złożonych i powinny stanowić podstawę zdrowego śniadania.
| Wartości odżywcze / 100 g | |
|---|---|
| Wartość energetyczna: | 1556 kJ / 372 kcal |
| Tłuszcz: | 7 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 1,3 g |
| Węglowodany: | 60 g |
| w tym cukry: | 1,1 g |
| Białka: | 13 g |
| Sól: | 0,1 g |
Podobne produkty
Popis
GRIZLY Płatki owsiane BIO 1000 g
- Klasyfikacja administracyjna: produkty zbożowe - płatki
- Składniki: płatki owsiane * 100%
- * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego
- Kraj pochodzenia : produkcja rolna UE
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP
Cechy i zalety: Płatki owsiane powstają w wyniku sprasowania ziaren owsa. Są one bogatym źródłem węglowodanów złożonych, ale także błonnika, który przyczynia się do prawidłowego trawienia i pomaga regulować poziom cukru we krwi. Zawierają również cenne witaminy, zwłaszcza z grupy B i E, oraz minerały, takie jak magnez, potas, żelazo i fosfor.
Zastosowanie: Płatki są idealną podstawą zdrowego i zbilansowanego śniadania, sprawdzają się również jako dodatek do dań, składnik zup, a nawet dań głównych. Wyróżniają się szybkością i łatwością przygotowania. Można je dodać do jogurtu, zrobić z nich domową owsiankę, musli lub granolę. Świetnie sprawdzają się również w deserach i ciastach owocowych z płatków. Ale można je również przyprawić ziołami, oliwą z oliwek lub serem, dodać do klopsa lub pulpetów. Krótko mówiąc, można z nich wyczarować wiele zdrowych i smacznych potraw.
Składniki
| Wartości odżywcze / 100 g | |
|---|---|
| Wartość energetyczna: | 1556 kJ / 372 kcal |
| Tłuszcz: | 7 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 1,3 g |
| Węglowodany: | 60 g |
| w tym cukry: | 1,1 g |
| Białka: | 13 g |
| Sól: | 0,1 g |
