GRIZLY Śliwki suszone BIO 500 g
Śliwki są zdrową alternatywą dla słodyczy. Oprócz pysznego soczystego smaku, szczególnie docenisz ich wysoką zawartość błonnika i boru. Nadają się pokrojone na kawałki do musli i jogurtu lub po prostu same w sobie.
InPost Paczkomaty | 14,99 zł |
---|---|
Najlepsza dostawa na adres | 18,99 zł |
Kurier DHL Express | 18,99 zł |
DHL POP - odbiór w punkcie | 19,99 zł |
Pobranie | 5 - 9,99 zł |
dla lojalnych klientów
i do punktów odbioru
GRIZLY Śliwki suszone BIO 500 g
- Klasyfikacja administracyjna: Suszone owoce jednogatunkowe
- Składniki: Śliwki * 100%
- * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego
- Kraj pochodzenia: Chile, Argentyna, USA, Bułgaria, Uzbekistan, Kirgistan
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)
Cechy i zalety: Śliwki są wytwarzane z całych, dojrzałych, świeżych śliwek ciemnoniebieskich do fioletowych. Drzewo, które hoduje śliwki, nazywane jest śliwką lub śliwką domową. W Czechach nazywana jest śliwką, na Morawach trnka. Śliwki mają kolor od ciemnobrązowego do czarnego i zawierają głównie węglowodany w postaci glukozy i sacharozy. Są bogate w witaminy, minerały i błonnik. Również w nich oprócz wspomnianych już substancji znajdziemy spore ilości naturalnego sorbitolu cukrowego, który działa podobnie jak błonnik w jelitach, a także warto wspomnieć o substancji śladowej boru, która występuje w śliwkach. Pomimo dużej zawartości węglowodanów śliwki nadają się do diety redukcyjnej ze względu na zawartość pektyn, które spowalniają przyswajanie cukrów i zwiększają spalanie tłuszczu.
Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym.
W suszonych owocach naturalne cukry mogą krystalizować i tworzyć na nich powłokę. Ten naturalny proces nie obniża jakości owoców, wręcz przeciwnie, świadczy o tym, że nie zostały poddane obróbce chemicznej. Śliwki mogą zawierać kawałki nasion lub całe nasiona.
Zastosowanie: Śliwki można wykorzystać do wypieku ciast, przygotowania surowych deserów lub sosów śliwkowych. Doskonale osłodzi śniadanie, niezależnie od tego, czy lubisz owsiankę , musli czy kaszę jaglaną . Śliwki same w sobie są rarytasem, którym niezawodnie pozbędziesz się smaku słodyczy. Dla lepszego smaku i struktury zalecamy moczenie ich w ciepłej wodzie pół godziny wcześniej.
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1060 kJ / 254 kcal |
Tłuszcz: | 0,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,1 g |
Węglowodany: | 57 g |
w tym cukry: | 38 g |
Błonnik: | 7 g |
Białko: | 2 g |
Sól: | 0,01 g |
- CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha,
- IČO: 04084357
- DIČ: CZ04084357
Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.
zadowolenie
Absolutna satysfakcja
wrócę
Świetny w smaku. Tylko uważaj na resztki nasion - drobne ostre kawałki, które pojawiły się kilka razy.
Świetny.