Jadalne prezenty, które ucieszą: Wskazówki, przepisy i zdrowe warianty
Szukasz prezentu dla tych, którzy mają już wszystko? Tradycyjne perfumy i książki zdążyły ci się już znudzić? Czas wypróbować coś in...
Suszona wołowina pochodząca z Czech, a dokładniej z Gór Doupowskich, powinna znaleźć się w każdym plecaku turystycznym. Podczas wędrówki zaspokoi głód i dostarczy niezbędne białko.
Suszona wołowina pochodząca z Czech, a dokładniej z Gór Doupowskich, powinna znaleźć się w każdym plecaku turystycznym. Podczas wędrówki zaspokoi głód i dostarczy niezbędne białko.
| Wartość energetyczna: | 1016 kJ/ 240 kcal
|
| Tłuszcz: | 3,4 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 2,5 g |
| Węglowodany: | 1,0 g |
| w tym cukry: | < 0,5 g |
| Białko: | 56 g |
| Sól: | 4,0 g |
| Klasyfikacja administracyjna: | Trwały wyrób mięsny poddany obróbce termicznej |
|---|---|
| Skład: | wołowina, sól, świeżo mielony pieprz 0,8%, mieszanka przypraw. Na 100 g produktu zużyto 330 g wołowiny. |
| Kraj pochodzenia: | Czechy |
| Opakowanie: | Praktyczne opakowanie wielokrotnego zamykania |
| Przechowywanie: | Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni. |
Pięknie pachnące suszone mięso z pieprzem kusi już od pierwszego kęsa! Nic dziwnego, skoro do jego konserwacji używa się wyłącznie dymu z drewna dębowego, nie znajdziesz w nim żadnych chemicznych konserwantów. Pochodzi z Czech, a dokładnie z Gór Doupowskich, gdzie na pastwiskach wypasane są młode byki, z których pochodzi mięso. Jednym z głównych powodów, dla których warto włączyć suszone mięso do swojej diety, jest wysoka zawartość białka. W 100 g suszonego mięsa znajdziesz aż 56 g białka. To sprawia, że jest to idealna szybka przekąska, szczególnie podczas wycieczek pieszych czy wędrówek. Oprócz pieprzowej wersji można sięgnąć po tradycyjną wołowinę oryginalną lub ostrzejszy wariant z chili.
| Wartość energetyczna: | 1016 kJ/ 240 kcal
|
| Tłuszcz: | 3,4 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 2,5 g |
| Węglowodany: | 1,0 g |
| w tym cukry: | < 0,5 g |
| Białko: | 56 g |
| Sól: | 4,0 g |
| Klasyfikacja administracyjna: | Trwały wyrób mięsny poddany obróbce termicznej |
|---|---|
| Skład: | wołowina, sól, świeżo mielony pieprz 0,8%, mieszanka przypraw. Na 100 g produktu zużyto 330 g wołowiny. |
| Kraj pochodzenia: | Czechy |
| Opakowanie: | Praktyczne opakowanie wielokrotnego zamykania |
| Przechowywanie: | Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni. |
Szukasz prezentu dla tych, którzy mają już wszystko? Tradycyjne perfumy i książki zdążyły ci się już znudzić? Czas wypróbować coś in...