Wyprzedaż magazynowa! Rabat 20% na produkty z kategorii wyprzedaż magazynowa. Kod: WYPRZEDAZ20
GRIZLY Sweets babka marmurkowa bezglutenowa 980 g
W mgnieniu oka przygotuj ciasto na domowe, bezglutenowe ciasto o obniżonej zawartości cukru. Powstały domowy deser możesz cieszyć się nie tylko z niedzielną kawą.
InPost Paczkomaty | 15,99 zł |
---|---|
Najlepsza dostawa na adres | 18,99 zł |
GLS - dostawa na adres | 16,99 zł |
Kurier DHL Express | 20,99 zł |
DHL POP - odbiór w punkcie | 19,99 zł |
Pobranie | 9,99 zł |
dla lojalnych klientów
i do punktów odbioru
GRIZLY Sweets babka marmurkowa bezglutenowa 980 g
- Klasyfikacja administracyjna: Młyńskie produkty zbożowe - mieszanka do przygotowania dań gotowych
- Składniki: Mieszanka bezglutenowa samowrząca (mieszanka (ryż, ziemniaki, tapioka, kukurydza i kasza gryczana), substancje spulchniające (fosforan dwuwapniowy, soda oczyszczona), zagęstnik (guma ksantanowa)), cukier, erytryt, kakao, proszek do pieczenia, skórka z cytryny, wanilia .
- Kraj producenta: Republika Czeska
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie: opakowanie nadające się do recyklingu, które należy do żółtego pojemnika.
Cechy i zalety: Opakowanie zawiera 1 worek, w którym w osobnym woreczku można jeszcze znaleźć kakao. Podstawą babky marmurkowej jest wysokiej jakości mieszanka bezglutenowa stworzona z naturalnie bezglutenowych składników, takich jak mąka ryżowa, ziemniaczana, kukurydziana i gryczana, tapioka i soda oczyszczona. Mąka w zbilansowanej kombinacji z innymi składnikami oraz z erytrytolem, który zmniejsza zawartość cukru w cieście, jest mieszanką przygotowaną już do mieszania z płynnymi składnikami (z jajkami, olejem i mlekiem) i późniejszego pieczenia. Gotowe ciasto smakuje swojsko i szczerze.
- Bezglutenowe
- Z obniżoną zawartością cukru
- Domowy przepis stworzony przez renomowanego cukiernika
- Surowce wysokiej jakości
- Nie zawiera barwników, aromatów i innych składników, których zwykle nie używasz w domu podczas pieczenia
- Świeżo przygotowane w Czechach
Przepis: Aby przygotować ciasto, potrzebujesz następujących płynnych składników:
- 3 jajka
- 100 ml oleju
- 350 ml mleka
Wlej zawartość torebki nr 1 do większej miski i dodaj olej, mleko i jajka. Wszystko dokładnie wymieszaj. Wsyp połowę masy do mniejszej miski i dodaj kakao (torebka nr 2). Wlej światło, a następnie ciemną masę do wymazanej i opróżnionej formy. Piec w temperaturze 160 ° C (grzanie górne i dolne) przez około 1 godzinę. Przed przechyleniem pozostaw formę do ostygnięcia.
GRIZLY Wskazówka: Ciasto świetnie smakuje również w połączeniu z bitą śmietaną lub lekko słodzoną śmietaną.
Darina de Oliveira Costa to cukierniczka, która nie pozwala na uczciwość i jakość swoich produktów i lubi dodawać własne innowacje do tradycyjnych receptur. Jest twórcą całej linii GRIZLY Sweets i jednocześnie jej twarzą.
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1484 kJ / 351 kcal |
Tłuszcze: | 1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,4 g |
Węglowodany: | 83,5 g |
z których cukrów: | 26,5 g |
Błonnik: | 1,5 g |
Białka: | 14,2 g |
Sól: | 0,2 g |
- CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha,
- IČO: 04084357
- DIČ: CZ04084357
Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.
Dobrze przygotowana mieszanka, o której nie muszę myśleć, a efekt jest znakomity.To jedna z niewielu bułeczek, jak smakuje mój mąż po stwierdzeniu celiakii.
Łatwe przygotowanie i doskonały smak
Jeszcze nie piekliśmy, ale wierzymy, że będzie dobrze. Polecam.
Wyróżniają się doskonałymi składnikami. Człowiek sobie poradzi :-D
Jasne instrukcje, łatwe przygotowanie. Ciasto miało dobrą konsystencję. Podczas pieczenia ciasto ładnie się skończyło (na szczęście nie wylewa się z foremki jak ciasto z mąki pszennej, ale rośnie pionowo w górę, bo inaczej wylałoby się z mojej mniejszej foremki). Pieczone ciasto ma ładną strukturę, może tylko trochę bardziej kruche niż klasyczny „gluten”. Smak początkowo wydawał się niecodzienny, ale po dwóch kawałkach przyzwyczaiłem się do niego :). Byłem zaskoczony, jak duży i wyjątkowo bogaty jest tort. Mieliśmy problem ze zjedzeniem go w dwie osoby w ciągu tygodnia. Podobało nam się to.