Jak pokonać jesienną depresję
Nadejście jesieni przynosi nie tylko bogatą paletę barw w przyrodzie, ale także wcześniejsze zachody słońca. Wraz ze spadkiem temper...
Bardzo aromatyczny i pyszny składnik do kuchni, to laska wanilii GRIZLY w jakości BIO, która wzniesie Twoje ulubione desery i napoje na wyższy poziom.
Bardzo aromatyczny i pyszny składnik do kuchni, to laska wanilii GRIZLY w jakości BIO, która wzniesie Twoje ulubione desery i napoje na wyższy poziom.
Cechy i zalety: Strąk wanilii odmiany Bourbon z Madagaskaru w jakości BIO jest prawdopodobnie najbardziej luksusową przyprawą na rynku. Wanilia pozyskiwana jest ze sfermentowanych kapsułek niektórych gatunków storczyków z rodzaju Vanilla. Uprawa, zbiór i fermentacja wanilii wymaga dużego doświadczenia, troski i czasu. Strąki wanilii są zbierane na zielono i fermentowane przez kilka miesięcy po zbiorze, aby w pełni rozwinąć charakterystyczny aromat wanilii. Wanilia Bourbon wyróżnia się naturalnie wysoką zawartością substancji zapachowych, a przyjemny ciepły aromat i słodki smak zawdzięczamy substancji aromatycznej wanilia, która ma również działanie afrodyzjakalne.
Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i pozwala nosić ten znak. Ich jakość biologiczną docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolnictwa.
Sposób użycia: Laskę wanilii należy przeciąć wzdłuż (najlepiej tępym końcem noża), a następnie usunąć pestki, które świetnie sprawdzają się w deserach, lodach czy napojach. Nie wyrzucaj jednak pustej kapsułki, można ją ugotować w mleku, bezie lub kakao, uzyskany produkt uzyska pyszny waniliowy aromat i smak.
Zdjęcie ma charakter poglądowy, w niedalekiej przyszłości zastąpimy je prawdziwym.
Nadejście jesieni przynosi nie tylko bogatą paletę barw w przyrodzie, ale także wcześniejsze zachody słońca. Wraz ze spadkiem temper...