Dostępne
dostarczymy 21. 2.
#
Dostawa od 16,99 zł
Pyszne połączenie ziaren kawy i polewy z ciemnej czekolady przepełnia się bezpośrednio przeciwutleniaczami. Nie tylko miłośnicy kawy i czekolady pokochają delikatność, ale także każdy, kto potrzebuje orzeźwienia.
Popis
GRIZLY Ziarna kawy w ciemnej czekoladzie 250 g
- Klasyfikacja administracyjna: drażetki czekoladowe
- Skład: Polewa z ciemnej czekolady 87% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz roślinny palmowy, masło kakaowe, serwatka mleczna , lecytyna słonecznikowa E322, guma arabska, szelak E904, zawartość kakao w suchej masie min. 35%), ziarna kawy 13%
- Kraj pochodzenia: Wielka Brytania
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)
Cechy i zalety: Niezrównaną zaletą ziaren kawy zamkniętych w polewie z ciemnej czekolady jest niewątpliwie ich wyśmienity smak. Jeśli jesteś jednocześnie miłośnikiem kawy i czekolady, to ten przysmak jest dla Ciebie szyty na miarę. Ale smak to nie wszystko, co mogą zaoferować ziarna czekolady, ponieważ czekolada i ziarna kawy są bogatym źródłem przeciwutleniaczy. O ile w czekoladzie znajdziemy przeciwutleniacze w postaci flawonoidów, o tyle ziarna kawy zawierają polifenole. Dodatkowo czekolada i kawa w naturalny sposób wywołują dobry nastrój, gorzka czekolada może wpływać na serotoninę i endorfiny, a ziarna kawy stymulują wydzielanie dopaminy.
Sposób użycia: Kawę ziarnistą najlepiej jest spożywać wyłącznie w ciemnej czekoladzie, ale można nią również ozdobić czekoladowe i kawowe desery lub dodać do własnej mieszanki owocowo-orzechowej. Świetnie smakują w ciasteczkach, babeczkach i innych wypiekach.
Składniki
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 2118 kJ / 505 kcal |
Tłuszcze: | 29,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 18 g |
Węglowodany: | 57,1 g |
z których cukrów: | 53,3 g |
Błonnik: | 5,2 g |
Białka: | 4,5 g |
Sól: | 0,2 g |