I zaczynamy:
Najpierw przygotowujemy warzywa. Cebulę ćwiartujemy, a następnie ręcznie oddzielamy poszczególne warstwy. Paprykę pokrój w większą kostkę, marchewkę zetrzyj na długie paski za pomocą przechylanej skrobaczki. Następnie pieczarki pokrój w długie plastry i wyciśnij czosnek.
Mięso pokroić w paski, posolić i zawinąć w skrobię ziemniaczaną. Podsmaż kurczaka na patelni, a następnie odłóż bokiem i włóż cebulę z czosnkiem na patelnię i pozwól mu się zeszklić. Następnie dodaj marchewkę, borowiki, paprykę i gotuj na wolnym ogniu przez około 7 minut. Następnie polewamy mieszaninę wodą i dodajemy hoisins, sos sojowy i rybny. Mieszaj i gotuj na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie.
Do gotowych warzyw dodajemy mięso i chili do smaku i możemy je podać. Nadal możemy wszystko ozdobić smażoną cebulą. A jaśminowy ryż lub makaron są świetne jako dodatek.
Przepis z healthy_calories