Myślisz o niedzielnym deserze dla całej rodziny? Co powiesz na ciasto z kawałkami ciemnej czekolady, orzechami włoskimi i wanilią.
I zaczynamy:
Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową, więc pamiętaj, aby przygotować je wcześniej z lodówki.
Umieść masło, cukier i szczyptę soli w misce robota. Przetrzyj na gładki krem, który utrzymuje się około 8 minut.
Weźmy kolejną miskę, w której ubijamy jajka, aż się rozjaśnią i nabiorą objętości. Stopniowo ubijaj do kremu maślanego.
Przygotuj suchą mieszankę na boki. Wymieszaj mąkę, mielone i posiekane orzechy, czekoladę, kakao, mieloną wanilię i proszek do pieczenia. Następnie dodaj tę suchą mieszankę wraz z napojem ziołowym do miski. Mieszaj i przetwarzaj stopniowo.
Formę do ciasta wytrzyj masłem i posyp grubą mąką, aby można ją było łatwo przewrócić. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 ° C przez około 50-55 minut.
Przepis z Countrylife.