DARMOWA DOSTAWA do paczkomatów przy zakupach za minimum 100 zł!
Paski kurczaka z sałatką z czarnej soczewicy i awokado
Czarna soczewka nie puchnie jak klasyczna soczewka, nie musi się moczyć i bardzo szybko się gotuje. Świetnie smakuje i świetnie nadaje się jako dodatek lub do sałatek.
I zaczynamy:
Cebulę przesmażyć razem z czosnkiem na 2 łyżkach oliwy. Następnie dodaj soczewicę, lekko usmaż i zalej wodą (jeśli masz, bulion). Dodaj sól, pieprz i gotuj na wolnym ogniu przez około 30 minut. W międzyczasie pokrój czerwoną cebulę lub pieczarki, kurczaka. Posolić, pieprzyć i przyprawić paski czerwoną papryką. Smaż paski na oliwie i dodaj cebulę oraz pieczarki. Przestaniemy. Ugotowaną i odcedzoną soczewicę wymieszać z łyżką oliwy, doprawić sosem sojowym lub solą i pieprzem. Podawać z makaronem drobiowym i awokado.