Kategorie

Blog

Paski kurczaka z sałatką z czarnej soczewicy i awokado

Szybki i obfity obiad, który dostarczy Ci wielu niezbędnych witamin.

Czarna soczewka nie puchnie jak klasyczna soczewka, nie musi się moczyć i bardzo szybko się gotuje. Świetnie smakuje i świetnie nadaje się jako dodatek lub do sałatek.

I zaczynamy:

Cebulę przesmażyć razem z czosnkiem na 2 łyżkach oliwy. Następnie dodaj soczewicę, lekko usmaż i zalej wodą (jeśli masz, bulion). Dodaj sól, pieprz i gotuj na wolnym ogniu przez około 30 minut. W międzyczasie pokrój czerwoną cebulę lub pieczarki, kurczaka. Posolić, pieprzyć i przyprawić paski czerwoną papryką. Smaż paski na oliwie i dodaj cebulę oraz pieczarki. Przestaniemy. Ugotowaną i odcedzoną soczewicę wymieszać z łyżką oliwy, doprawić sosem sojowym lub solą i pieprzem. Podawać z makaronem drobiowym i awokado.

Počet porcí: 4
  • Na makaron:
  • 0,5 kg piersi z kurczaka
  • 1 grzyby z puszki lub świeże (10 szt.)
  • Łodyga pietruszki
  • 1 czerwona cebula pokrojona w plasterki
  • W przypadku czarnej soczewicy:
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mniejsza cebula
  • Pokrojone, solone, pieprzone i skropione awokado z sokiem z cytryny.
  • 2 szklanki czarnej soczewicy Beluga
    Soczewica czarna Beluga Soczewica czarna Beluga
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
    Mielona słodka papryka Mielona słodka papryka
  • Pieprz

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!