I zaczynamy:
Ubij jajka z cukrem w piankę, a następnie dodaj zmiękczone masło, kakao, proszek do pieczenia i obie mąki. Zrobić ciasto, nie bój się, że jest lepkie, w porządku, ale mimo to konsystencja powinna pozwolić na dalszą pracę z nim.
Wsyp trochę cukru pudru do miski lub talerza. Z ciasta ułóż kulki wielkości orzecha włoskiego i zawiń je w cukier puder na całym obwodzie. Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Należy jednak zachować wystarczające odstępy, ciastka nabiorą objętości.
Piec w temperaturze 180 ° C przez około 10 minut. Daj jednak doświadczenie z własnym piekarnikiem i odpowiednio dostosuj czas. Ciastka podczas pieczenia powinny pękać po obwodzie, ale nie powinny być przesuszane w środku. Należą do bardziej miękkich. Nie wyjmuj ich z talerza na gorąco, pozwól im najpierw ostygnąć, aby zachowały swój kształt. Przechowuj w pudełku zamkniętym pokrywką, posłuży kilka dni.