Kategorie

Blog

Pierogi serowe z mąki gryczanej

Nie wiesz, jak obchodzić się z mąką gryczaną? Mamy dla Ciebie prosty i szybki przepis, po którym z pewnością zakochasz się w mące gryczanej!

I zaczynamy:

Najpierw ubij jajka w misce z twarogiem.

Następnie stopniowo dodawaj cukier puder i prawie całą mąkę. Zachowamy trochę, aby rozwinąć powierzchnię roboczą.

Ciasto wyrabiamy najpierw drewnianą łyżką, a następnie rękami na blacie roboczym - ciasto ma bardzo elastyczną i lepką konsystencję.

Z ciasta formujemy małe pierogi, które gotujemy we wrzącej lekko osolonej wodzie. Gotuj, aż wypłyną na powierzchnię, a następnie przez kolejne trzy do pięciu minut.

Przed podaniem polecam wyciąć jedną i upewnić się, że są gotowe.

Podawać z dowolnymi owocami i orzechami.

Počet porcí: 2

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!