Pierogi serowe z mąki gryczanej

I zaczynamy:

Najpierw ubij jajka w misce z twarogiem.

Następnie stopniowo dodawaj cukier puder i prawie całą mąkę. Zachowamy trochę, aby rozwinąć powierzchnię roboczą.

Ciasto wyrabiamy najpierw drewnianą łyżką, a następnie rękami na blacie roboczym - ciasto ma bardzo elastyczną i lepką konsystencję.

Z ciasta formujemy małe pierogi, które gotujemy we wrzącej lekko osolonej wodzie. Gotuj, aż wypłyną na powierzchnię, a następnie przez kolejne trzy do pięciu minut.

Przed podaniem polecam wyciąć jedną i upewnić się, że są gotowe.

Podawać z dowolnymi owocami i orzechami.

GRIZLY Mąka gryczana 500 g

500 g
7,99 zł
15,98 zł / kg
0 szt.
Na magazynie

GRIZLY Migdały Natural słupki 500 g

500 g
19 zł
38 zł / kg
0 szt.
Na magazynie

Twoje komentarze i rekomendacje

Do tego artykułu nie dodano żadnych recenzji

Ładowanie produktów
© 2014–2024 GRIZLY.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone | Polityka Cookie
Stworzone przez

Jestem tu nowy

Z członkostwem premium otrzymujesz:

Ikonka visačky

Korzysntiejsze ceny

Na wybrane TOP produkty

Ikonka náklaďáku

Darmową wysyłkę

juŻ od 150 zł

Ikonka dárku

Korzyści VIP

Gwarancja 100% satysfakcji

Chcę zostać premium członkiem
Adres

Przetwarzamy Wasze dane osobowe w celu dostosowania naszych usług do Waszych indywidualnych potrzeb. Korzystamy przede wszystkim z elektronicznych kanałów marketingowych, gdzie analizujemy dane i oceniamy odpowiednie wyniki. Przekazujemy również dane podmiotom trzecim w celu analizy (np. IBM, Stormware, Acomware, Seznam, Google, Netstep). Są to agencje marketingowe i analityczne. Dane osobowe możemy przetwarzać przez okres 36 miesięcy od daty ich przekazania. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i przysługuje Państwu prawo do sprostowania i usunięcia danych osobowych, jak również do kontroli tych danych przez naszą firmę.         

z Klikając 'Utwórz konto', zgadzasz się na Polityka prywatności a se Regulamin.
Chronione przez Google reCaptcha | Polityka prywatności | Regulamin