Wyprzedaż magazynowa! Rabat 20 % na produkty z kategorii wyprzedaż magazynowa. Kod: WYPRZEDAZ20
Sałatka z czarnej soczewicy i pieczonych buraków z ghee i świeżymi ziołami
Ta pyszna sałatka jest szczególnie odpowiednia teraz jesienią, ponieważ można ją spożywać nawet na ciepło. Lub możesz schować go do lodówki na następny dzień.
I zaczynamy:
Dokładnie opłucz soczewkę i włóż do garnka. Wlej wodę tak, aby sięgała około 2 cm nad soczewką. Doprowadź do wrzenia, sól. Gotuj na wolnym ogniu pod pokrywką, aż będzie miękki. Nie zapomnij spróbować po około 15 minutach, soczewica bieługi bardzo łatwo się gotuje.
Wymieszaj dwie łyżki ghee z posiekanymi ziołami i odstaw. Ghee jako tłuszcz napędza smak i dzięki niemu smak i aromat ziół pięknie prezentuje się w sałatce.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni, idealnie do programu z grillem.
Buraki pokroić w drobną kostkę. Umieść papier do pieczenia na blasze do pieczenia i natrzyj olejem. Buraki wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 10 minut. Buraki powinny być pieczone i chrupiące.
Kukurydzę i szpinak posiekaj, obie nakrętki pokrój w drobną kostkę.
Włożyć do salaterki, dodać sok z cytryny, pyszne drożdże do smaku, sól i pieprz. Dodać suszone pomidory.
Następnie dodaj pieczone buraki i gotowaną czarną soczewicę.
Dobrze wymieszaj i na koniec wymieszaj ghee z ziołami.
Ta sałatka jest szczególnie odpowiednia teraz jesienią, ponieważ można ją spożywać nawet na ciepło. Z drugiej strony możesz schować go w pudełku jako idealny lunch do pracy. Poza tym wygląda pięknie, więc odważymy się powiedzieć, że na pewno go nie obrazisz. A co z pestkami granatu! Daj nam znać, jak smakowałeś.