Dostępne
dostarczymy 26. 6.
#
Teraz powinni uwaga wszyscy miłośnicy czekolady, cukiernicy i piekarze! Ta 60% gorzka czekolada o naprawdę intensywnym smaku czekolady jest dla nich stworzona. Dodatkowo pochodzi od czeskiego producenta.
Podobne produkty
Popis
GRIZLY Ciemna czekolada 60 % 500 g
Entuzjaści czekolady, cukiernicy i inni miłośnicy czekolady wiedzą, że wysokiej jakości ciemnej czekoladzie o 60% zawartości kakao niewiele może się równać na świecie. A ta szczególnie, ponieważ jej smak jest naprawdę, ale naprawdę intensywny. Po spróbowaniu tej czekolady na pewno się z nami zgodzicie. Dzięki zrównoważonemu stosunkowi kakao i masła kakaowego, jest doskonałym wyborem do pieczenia w domu, a także dla profesjonalnych cukierników. A że najlepsza jest i tak po prostu do podjadania, to chyba nie musimy dodawać. Na pewno ucieszy Was fakt, że czekolada pochodzi od czeskiego producenta.
Możecie ją wykorzystać na różne sposoby – do pieczenia ciast, biszkoptów czy brownies. Świetnie sprawdzi się także w produkcji pralinek, polew do ciast, ciasteczek i słodyczy. Fantazja nie zna granic! Ewentualną inspirację do twórczości domowej możecie czerpać m.in. z naszego Bloga Misia. Szczególnie polecamy nie pominąć przepisu na torcik orzechowy z polewą czekoladową lub wegańskie czekoladowe kulki.
Dlaczego warto wybrać czekoladę GRIZLY 60%?
- odpowiednia do pieczenia w domu i produkcji cukierniczej
- co najmniej 60% zawartości suchej masy kakaowej
- zrównoważony stosunek kakao i masła kakaowego
- intensywny smak czekolady
- pochodzi z Czech

Składniki
Wartości odżywcze na 100 g
Wartość energetyczna: | 2325 kJ / 559 kcal |
Tłuszcze: | 39 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: | 23,7 g |
Węglowodany: | 42,5 g |
w tym cukry: | 39 g |
Błonnik: | 8,3 g |
Białko: | 6,3 g |
Sól: | 0,02 g |
Zakwalifikowanie
Zakwalifikowanie administracyjne: | Ciemna czekolada |
---|---|
Skład: | masa kakaowa, cukier, masło kakaowe, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgatory: soja lecytyny, poliglicerolpolirycynolet; ekstrakt waniliowy Bourbon Madagascar. Zawartość suchej masy kakaowej minimum 60 %. |
Alkohol: | Może zawierać ślady orzechów ziemnych, orzechów w skorupkach i mleka. |
Kraj pochodzenia: | Czechy |
Opakowanie: | Opakowanie PP |
Przechowywanie: | Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem i światłem słonecznym. |