GRIZLY Mieszanka erytrytol + stewia, 500 g
Erytrytol i stewia to zbilansowana mieszanka substytutów słodzików o zerowym indeksie glikemicznym, bez kalorii i takiej samej słodyczy jak zwykły cukier. Mieszanka nadaje się również dla diabetyków.
Pakowanie
Erytrytol i stewia to zbilansowana mieszanka substytutów słodzików o zerowym indeksie glikemicznym, bez kalorii i takiej samej słodyczy jak zwykły cukier. Mieszanka nadaje się również dla diabetyków.
| Informacje żywieniowe na 100 g | |
|---|---|
| Wartość energetyczna: | 0 kJ / 0 kcal |
| Tłuszcze: | 0 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g |
| Węglowodany: | 100 gramów |
| z których cukrów: | 0 g |
| Błonnik: | 0 g |
| Białka: | 0 g |
| Sól: | 0 g |
Podobne produkty
Popis
GRIZLY Mieszanka erytrytol + stewia 500 g
- Klasyfikacja administracyjna: Zamienniki słodzików
- Skład: Erytrytol 50%, Stewia 50%
- Kraj pochodzenia: Chiny
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)
Cechy i zalety: Erytrytol i stewia to zbilansowana mieszanka substytutów słodzika o tej samej słodyczy co zwykły cukier. Erytrytol jest cukrem alkoholowym i jest węglowodanem. Uzyskuje się go w procesie fermentacji z naturalnych surowców. Nie zawiera kalorii i ma zerowy indeks glikemiczny. Nie podnosi poziomu cukru we krwi ani insuliny, dlatego nadaje się również dla diabetyków. Stewia to bezkaloryczny słodzik pochodzenia roślinnego. Podobnie jak erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny i jest odpowiedni dla diabetyków.
Zastosowanie: Mieszanka erytrytolu i stewii nadaje się do pieczenia i gotowania, zalecamy stosowanie jej do słodzenia kawy lub herbaty.
Składniki
| Informacje żywieniowe na 100 g | |
|---|---|
| Wartość energetyczna: | 0 kJ / 0 kcal |
| Tłuszcze: | 0 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g |
| Węglowodany: | 100 gramów |
| z których cukrów: | 0 g |
| Błonnik: | 0 g |
| Białka: | 0 g |
| Sól: | 0 g |
