Pakowanie
Dostępne
dostarczymy 17. 12.
#
Dostawa od 12,00 zł
Cukier kokosowy to idealna alternatywa dla cukru rafinowanego czy trzcinowego. Cukier kokosowy ma niski indeks glikemiczny i możemy całkowicie zastąpić nim zwykły cukier. Osłodź swoje życie cukrem kokosowym.
Popis
GRIZLY Cukier kokosowy BIO 500 g
- Klasyfikacja prawna : naturalny słodzik - naturalny cukier
- Skład : cukier kokosowy 100% BIO
- Instrukcja użycia : przeznaczona do bezpośredniego spożycia
- Może zawierać śladowe ilości glutenu.
- Przechowywanie : przechowywać w temperaturze do 20 ° C i wilgotności względnej do 60%
- Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)
Ten słodzik był używany w Azji Południowo-Wschodniej od tysięcy lat, ale dopiero niedawno pojawił się w naszym „cywilizowanym” świecie. Jest idealnym zamiennikiem cukru rafinowanego lub trzcinowego, który bardzo dobrze się rozpuszcza i dzięki temu doskonale nadaje się do wszelkich napojów - od herbaty po smoothie.
Cukier kokosowy zawiera stosunkowo duże spektrum składników odżywczych. Najliczniej reprezentowane powinny być żelazo, cynk, wapń i potas, a następnie polifenole i krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe. Cukier kokosowy zawiera inulinę. To błonnik, który może spowalniać wchłanianie glukozy, co może tłumaczyć twierdzenie, że cukier kokosowy ma indeks glikemiczny 35.
Składniki
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1633 kJ / 330 kcal |
Tłuszcze: | 1,5 g |
w tym nasycone: | 1 g |
Węglowodany: | 96,6 g |
z których cukrów: | 95,8 g |
Białka: | 1,67 g |
Sól: | 0 g |