GRIZLY

Cukier kokosowy BIO 500 g

Pakowanie

500 g

19,00 zł

38,00 zł / kg

Dostępne

dostarczymy 17. 12.

#

Dostawa od 12,00 zł

Cukier kokosowy to idealna alternatywa dla cukru rafinowanego czy trzcinowego. Cukier kokosowy ma niski indeks glikemiczny i możemy całkowicie zastąpić nim zwykły cukier. Osłodź swoje życie cukrem kokosowym.

Popis

GRIZLY Cukier kokosowy BIO 500 g

  • Klasyfikacja prawna : naturalny słodzik - naturalny cukier
  • Skład : cukier kokosowy 100% BIO
  • Instrukcja użycia : przeznaczona do bezpośredniego spożycia
  • Może zawierać śladowe ilości glutenu.
  • Przechowywanie : przechowywać w temperaturze do 20 ° C i wilgotności względnej do 60%
  • Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)

Ten słodzik był używany w Azji Południowo-Wschodniej od tysięcy lat, ale dopiero niedawno pojawił się w naszym „cywilizowanym” świecie. Jest idealnym zamiennikiem cukru rafinowanego lub trzcinowego, który bardzo dobrze się rozpuszcza i dzięki temu doskonale nadaje się do wszelkich napojów - od herbaty po smoothie.

Cukier kokosowy zawiera stosunkowo duże spektrum składników odżywczych. Najliczniej reprezentowane powinny być żelazo, cynk, wapń i potas, a następnie polifenole i krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe. Cukier kokosowy zawiera inulinę. To błonnik, który może spowalniać wchłanianie glukozy, co może tłumaczyć twierdzenie, że cukier kokosowy ma indeks glikemiczny 35.

Składniki

Wartości odżywcze / 100 g
Wartość energetyczna: 1633 kJ / 330 kcal
Tłuszcze: 1,5 g
w tym nasycone: 1 g
Węglowodany: 96,6 g
z których cukrów: 95,8 g
Białka: 1,67 g
Sól: 0 g