Pakowanie
Dostępne
dostarczymy 9. 10.
#
Dostawa od 11,49 zł
Cukier trzcinowy BIO to zdrowsza wersja klasycznego cukru białego. Wytwarzany jest z trzciny cukrowej, która zawiera melasę, dzięki czemu w słodziku znajdziemy nie tylko sacharozę, ale także fruktozę, glukozę i minerały.
Popis
GRIZLY Cukier trzcinowy BIO 500 g
- Klasyfikacja administracyjna: Naturalna substancja słodząca
- Skład: cukier trzcinowy * 100% (250-500 ICUMSA)
- * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego
- Kraj pochodzenia: Kolumbia
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie: PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)
Właściwości i korzyści: Cukier trzcinowy pozyskiwany jest z trzciny cukrowej, rośliny należącej do wieloletnich traw. Trzcina rośnie do sześciu metrów i rozwija się głównie w warunkach tropikalnych i subtropikalnych. Wewnątrz rośliny znajduje się szpik z sokiem zawierającym cukry. Słodki sok, z którego powstaje cukier trzcinowy, uzyskuje się poprzez kruszenie i wyciskanie łodygi. Melasa bogata w minerały i inne dobroczynne substancje jest cennym odpadem przy produkcji cukru. Cukier trzcinowy ma słodszy posmak i klasyczny karmelowy aromat owocowy w porównaniu do klasycznych buraków, poddawany jest różnej obróbce, nie jest bielony, a co najważniejsze zawiera melasę.
Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym.
Sposób użycia: Możesz dodać cukier trzcinowy tam, gdzie normalnie używałbyś klasycznego białego cukru. Ma prawie takie same właściwości, tylko nieco inny aromat, ma karmelowo-owocową nutę. Nadaje się do słodzenia napojów, posiłków i pieczenia.
Zdjęcie jest ilustracyjne, cukier może mieć jaśniejszy kolor.
Składniki
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1637 kJ / 394 kcal |
Tłuszcze: | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g |
Węglowodany: | 98,6 g |
z których cukrów: | 98,6 g |
Błonnik: | 0 g |
Białka: | 0 g |
Sól: | 0,02 g |