Cukry i słodziki: Duży przegląd czym słodzić
Orientowanie się w cukrach i słodzikach może být wyzwaniem. Doradzimy, co sprawdzi się do pieczenia, co ma najniższy indeks glikemic...
Najciemniejszy cukier trzcinowy 3500-4500 ICUMSA o najwyższej zawartości melasy.
Najciemniejszy cukier trzcinowy 3500-4500 ICUMSA o najwyższej zawartości melasy.
| Wartości odżywcze / 100 g | |
|---|---|
| Wartość energetyczna: | 1650 kJ / 394,4 kcal |
| Tłuszcze: | 0 g |
| w tym nasycone: | 0 g |
| Węglowodany: | 98,6 g |
| z których cukrów: | 98,6 g |
| Błonnik: | 0 g |
| Białka: | 0 g |
| Sól: | 0,015 g |
Słodki smak jest naturalnie przyjemny dla człowieka, a cukier jest głównym źródłem energii w naszej diecie. Cukier trzcinowy jest jakościową alternatywą dla powszechnie dostępnego cukru. Powstaje z trzciny cukrowej poprzez wyciskanie jej, a następnie gotowanie uzyskanego soku. Możesz użyć ciemniejszego koloru do barwienia żywności, jego kolor będzie odzwierciedlony, gdy zostanie użyty w żywności.
Trzcina cukrowa to wysoka, masywna trawa, która może mieć do 6 metrów wysokości. W łodygach znajduje się szpik kostny o zawartości cukru około 20%. Występuje tylko na obszarach tropikalnych o bogatej glebie. Cukier trzcinowy znamy w Czechach od czasów wypraw krzyżowych. Na początku był raczej rzadkością, rozprzestrzeniał się tylko wraz z importem z kontynentu amerykańskiego. Dziś wraca do naszych kuchni.
Kraj pochodzenia: Kolumbia
| Wartości odżywcze / 100 g | |
|---|---|
| Wartość energetyczna: | 1650 kJ / 394,4 kcal |
| Tłuszcze: | 0 g |
| w tym nasycone: | 0 g |
| Węglowodany: | 98,6 g |
| z których cukrów: | 98,6 g |
| Błonnik: | 0 g |
| Białka: | 0 g |
| Sól: | 0,015 g |
Orientowanie się w cukrach i słodzikach może být wyzwaniem. Doradzimy, co sprawdzi się do pieczenia, co ma najniższy indeks glikemic...