GRIZLY

Cukier daktylowy BIO 200 g 500 g

21,99 złz VAT

17,59 zł z kodem ZAKUPY20

43,98 zł / kg

Dostępne

dostarczymy 8. 7.

#

Dostawa od 16,99 zł

Słodzi trochę mniej niż zwykły rafinowany cukier, ale jego wartości odżywcze są naprawdę tego warte. Osłodź swoje życie zdrowiej.

Popis

GRIZLY Cukier daktylowy BIO 200 g

  • Klasyfikacja administracyjna: Naturalny słodzik
  • Skład: BIO daktyle 100%
  • Opakowanie: Opakowanie PP wielokrotnego zamykania lub ewakuowane w opakowaniu PP (podczas transportu może nastąpić ewakuacja, co nie wpływa na jakość)
  • Może zawierać śladowe ilości orzechów, sezamu, soi, mleka, zbóż zawierających gluten.

Słodzik daktylowy jest wytwarzany ze świeżych daktyli. Daktyle najpierw podgrzewa się gorącą parą, która przyspiesza dosłodzenie i zapewnia jednolitą konsystencję. Następnie są suszone i mielone na drobny proszek - cukier daktylowy. Używamy go do pieczenia i słodzenia różnych potraw - deserów, jogurtów smakowych, musli, naleśników i owsianek. Możemy nim całkowicie zastąpić cukier w przepisach piekarniczych, ale musimy liczyć się z tym, że trochę gorzej słodzi. Cukier daktylowy nie nadaje się do słodzenia napojów, ponieważ nie rozpuszcza się całkowicie w wodzie (zawiera nierozpuszczalny błonnik).