Dostępne
dostarczymy 8. 7.
#
Dostawa od 16,99 zł
Słodzi trochę mniej niż zwykły rafinowany cukier, ale jego wartości odżywcze są naprawdę tego warte. Osłodź swoje życie zdrowiej.
Podobne produkty
GRIZLY Lucerna, rukola, rukiew wodna, por BIO Mieszanka nasion do kiełkowania BIO 250 g Dodaj do ulubionych
Popis
GRIZLY Cukier daktylowy BIO 200 g
- Klasyfikacja administracyjna: Naturalny słodzik
- Skład: BIO daktyle 100%
- Opakowanie: Opakowanie PP wielokrotnego zamykania lub ewakuowane w opakowaniu PP (podczas transportu może nastąpić ewakuacja, co nie wpływa na jakość)
- Może zawierać śladowe ilości orzechów, sezamu, soi, mleka, zbóż zawierających gluten.
Słodzik daktylowy jest wytwarzany ze świeżych daktyli. Daktyle najpierw podgrzewa się gorącą parą, która przyspiesza dosłodzenie i zapewnia jednolitą konsystencję. Następnie są suszone i mielone na drobny proszek - cukier daktylowy. Używamy go do pieczenia i słodzenia różnych potraw - deserów, jogurtów smakowych, musli, naleśników i owsianek. Możemy nim całkowicie zastąpić cukier w przepisach piekarniczych, ale musimy liczyć się z tym, że trochę gorzej słodzi. Cukier daktylowy nie nadaje się do słodzenia napojów, ponieważ nie rozpuszcza się całkowicie w wodzie (zawiera nierozpuszczalny błonnik).