Dostępne
dostarczymy 24. 9.
#
Dostawa od 16,99 zł
Słodzi trochę mniej niż zwykły rafinowany cukier, ale jego wartości odżywcze są naprawdę tego warte. Osłodź swoje życie zdrowiej.
Podobne produkty
GRIZLY Syrop daktylowy BIO 350 g Dodaj do ulubionych
GRIZLY Cukier trzcinowy BIO 1000 g Dodaj do ulubionych
GRIZLY BIO cukier waniliowy 100 g Dodaj do ulubionych
GRIZLY Lucerna, rukola, rukiew wodna, por BIO Mieszanka nasion do kiełkowania BIO 250 g Dodaj do ulubionych
Popis
GRIZLY Cukier daktylowy BIO 200 g
- Klasyfikacja administracyjna: Naturalny słodzik
- Skład: BIO daktyle 100%
- Opakowanie: Opakowanie PP wielokrotnego zamykania lub ewakuowane w opakowaniu PP (podczas transportu może nastąpić ewakuacja, co nie wpływa na jakość)
- Może zawierać śladowe ilości orzechów, sezamu, soi, mleka, zbóż zawierających gluten.
Słodzik daktylowy jest wytwarzany ze świeżych daktyli. Daktyle najpierw podgrzewa się gorącą parą, która przyspiesza dosłodzenie i zapewnia jednolitą konsystencję. Następnie są suszone i mielone na drobny proszek - cukier daktylowy. Używamy go do pieczenia i słodzenia różnych potraw - deserów, jogurtów smakowych, musli, naleśników i owsianek. Możemy nim całkowicie zastąpić cukier w przepisach piekarniczych, ale musimy liczyć się z tym, że trochę gorzej słodzi. Cukier daktylowy nie nadaje się do słodzenia napojów, ponieważ nie rozpuszcza się całkowicie w wodzie (zawiera nierozpuszczalny błonnik).