Olej kokosowy powinien znaleźć się w każdym domu. Ma szerokie zastosowanie – od kuchni po pielęgnację skóry i włosów. A do tego przychodzi w pięknym szklanym słoiku.

Pakowanie

1000 ml 31,99 złz VAT

Olej kokosowy powinien znaleźć się w każdym domu. Ma szerokie zastosowanie – od kuchni po pielęgnację skóry i włosów. A do tego przychodzi w pięknym szklanym słoiku.

Wartości odżywcze na 100 g

Wartość energetyczna: 3700 kJ / 884 kcal
Tłuszcz: 100 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 91 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g

Klasyfikacja

Klasyfikacja administracyjna: Jednoskładnikowy olej roślinny
Skład: rafinowany olej kokosowy* 100%. *Produkt rolnictwa ekologicznego
Kraj pochodzenia: poza UE
Opakowanie: Szklany słoik z zakrętką
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze do 22 °C
Minimalna trwałość Min. trvanlivost do 16. 8. 2025

Podobne produkty

Popis

GRIZLY Olej kokosowy BIO RBD 1000 g

Ten roślinny tłuszcz możesz wykorzystać zarówno w kuchni, jak i w łazience. Olej powstaje z miąższu kokosa w jakości BIO i oznaczony jest jako RBD, czyli rafinowany, bielony i dezodoryzowany olej kokosowy. Dzięki temu procesowi ma neutralny smak i zapach. Można z jego pomocą gotować, piec lub poprawiać wygląd włosów i skóry. W kuchni dobrze znosi wysokie temperatury, dlatego nie przypala się. Doskonale nadaje się do pieczenia, gotowania czy smażenia. Zalecamy zastępować nim masło lub inne oleje w proporcji 1:1.

💡 Więcej o zastosowaniu oleju kokosowego znajdziesz w artykule Olej kokosowy w kuchni i łazience: rodzaje i sposoby użycia

BIO jakość Jakość BIO
Kuchnia uniwersalne zastosowanie w kuchni
RBD rafinowany, bielony i dezodoryzowany

Co oznacza skrót RBD?

Trzy litery w nazwie oleju oznaczają sposób jego przetwarzania: rafinacja, bielenie i dezodoryzacja (refined, bleached, deodorized). Proces przebiega bez użycia chemii – wykorzystuje się metody mechaniczne i parowe, które usuwają zanieczyszczenia i zapach. Olej kokosowy RBD ma jasny kolor, neutralny aromat i bardzo delikatny smak.

Olej kokosowy w kuchni

To prawdziwy wszechstronny pomocnik w kuchni. Można go używać do pieczenia, gotowania i smażenia. Olej kokosowy jest łatwo przyswajalny i nadaje się również podczas diet redukcyjnych.

Najlepiej sprawdza się do smażenia, ponieważ jest odporny na wysokie temperatury i nie przypala się (do ok. 180 °C). Idealny do szybkiego smażenia i podsmażania. Nie zawiera laktozy ani glutenu, dlatego mogą go używać również weganie.

Olej kokosowy w kuchni
Olej kokosowy w łazience

Olej kokosowy w łazience

Podobnie jak w kuchni, ma swoje stałe miejsce również w łazience. Jest to naturalny, uniwersalny produkt o pięknym zapachu, odpowiedni dla wszystkich typów skóry, zwłaszcza wrażliwej. Sprawdza się również w pielęgnacji włosów i zębów.

Składniki

Wartości odżywcze na 100 g

Wartość energetyczna: 3700 kJ / 884 kcal
Tłuszcz: 100 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 91 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g

Klasyfikacja

Klasyfikacja administracyjna: Jednoskładnikowy olej roślinny
Skład: rafinowany olej kokosowy* 100%. *Produkt rolnictwa ekologicznego
Kraj pochodzenia: poza UE
Opakowanie: Szklany słoik z zakrętką
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze do 22 °C

Články a recepty