
Nie pieczone kulki z mąki migdałowej
I zaczynamy: Wymieszaj wszystkie składniki oprócz białej i ciemnej czekolady. Podziel utworzoną mieszaninę na pół. Do jednej dodaj…
Wysokiej jakości ciemna czekolada o zawartości 70% kakao w postaci pastylek zachwyci Cię pysznym maślanym, gorzko-słodkim smakiem.
Najlepsza dostawa na adres | 14,99 zł |
---|---|
InPost Paczkomaty | 9,98 zł |
Kurier DHL Express | 19,99 zł |
DHL POP - odbiór w punkcie | 9,99 zł |
Pobranie | 5 zł |
Cechy i zalety: Ciemna czekolada o zawartości 70% kakao w postaci pastylek jest szczególnie przydatna w piekarnictwie i cukiernictwie. Jej temperatura topnienia wynosi od 31 do 35 stopni. Kakao w czekoladzie pozyskiwane jest z drzewa kakaowego, rośliny bogatej w minerały i przeciwutleniacze. Flawanole i polifenole to inne korzystne substancje zawarte w kakao, o właściwościach podobnych do antyoksydantów. To właśnie dzięki wspomnianym flawanolom poprawia nastrój. Chociaż ciemna czekolada jest uważana za zdrowy przysmak, ważne jest, aby uważać na jej spożycie ze względu na wysoką zawartość węglowodanów i tłuszczu.
Zastosowanie: W wypiekach nigdy nie może zabraknąć pastylek z ciemnej czekolady. Świetnie smakują w muffinach, nie zawodzą przy robieniu fondue i mogą być używane do wszelkiego rodzaju polew czekoladowych. Możesz dodać małą garść do porannej owsianki.
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 2262 kJ / 546 kcal |
Tłuszcz: | 40,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 24,8 g |
Węglowodany: | 31,3 g |
w tym cukry: | 26,7 g |
Błonnik | 12,1 g |
Białko: | 8,6 g |
Sól: | 0,03 g |
Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.
Topka czy to do deserów czy do wypieków czy też używam jej do produkcji gorącej czekolady
pięknie się rozpuszcza
Sprawdzona jakość
ok
Kupujemy regularnie. Świetne do gorącej czekolady, do posypek, do pieczenia, do przeróżnych smakołyków, nawet tych. Jej chłopak je to codziennie.
I zaczynamy: Wymieszaj wszystkie składniki oprócz białej i ciemnej czekolady. Podziel utworzoną mieszaninę na pół. Do jednej dodaj…