![3 przepisy na szybki i zdrowy pudding chia](/data/imgauto/1/i460x240/kokosovy%20chia%20pudink%20s%20mangem.png.webp?9a611ca0e2fbda2a0459684bca2e69c0&origin=kokosovy%20chia%20pudink%20s%20mangem.png)
3 przepisy na szybki i zdrowy pudding chia
Pudding chia jest świetną zdrową przekąską lub śniadaniem, które można przygotować na kilka dni wcześniej. W podstawie potrzebujesz…
Obsługa klienta
221 530 330Z Premium członkostwem otrzymujesz:
Gratisy
i próbki
Lepsze ceny
na wybrane produkty
Darmowa dostawa
juŻ od 150zł
Syrop z cykorii to niskokaloryczny naturalny słodzik o niskim indeksie glikemicznym i wysokiej zawartości błonnika. Jest odpowiedni dla diabetyków, nie zawiera glutenu, laktozy ani aromatów. Ewentualne zmętnienie syropu nie jest wadą.
InPost Paczkomaty | 15,99 zł |
---|---|
Najlepsza dostawa na adres | 18,99 zł |
GLS - dostawa na adres | 16,99 zł |
Kurier DHL Express | 20,99 zł |
DHL POP - odbiór w punkcie | 19,99 zł |
Pobranie | 9,99 zł |
Syrop z cykorii, nazywany również "cykoriami płynną", to składnik spożywczy o wysokiej zawartości oligofruktozy, który jest produkowany poprzez częściową hydrolizę inuliny z cykorii. Syrop jest roztworem oligofruktozy, fruktozy, glukozy i sacharozy w wodzie. To niskokaloryczna alternatywa dla tradycyjnego cukru stołowego. Pochodzi on z korzenia cykorii, która ma swoje korzenie w Europie, ale teraz można ją znaleźć prawie wszędzie na świecie, szczególnie w okolicach dróg, łąk i lasów. Wielu z nas zna cykorię jako bezkofeinowy zamiennik kawy, ale powoli zyskuje ona także uznanie w branży spożywczej jako naturalny słodzik. Syrop z cykorii ma taką samą słodkość jak cukier, ale w przeciwieństwie do niego ma dużą zawartość błonnika (prawie 70%) i indeks glikemiczny 55, co kwalifikuje go jako produkt o niskim IG (cukier ma IG 65). Jest odpowiedni dla diabetyków, nie zawiera glutenu, laktozy, konserwantów ani aromatów i nie szkodzi szkliwu zębowemu. Produkt nie zawiera żadnych substytutów słodzików. Ewentualne zmętnienie syropu nie jest wadą.
✅ ma niski indeks glikemiczny – odpowiedni dla diabetyków
✅ charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika
✅nie zawiera glutenu ani laktozy
Syropem z cykorii można całkowicie zastąpić miód lub zwykły cukier. Słodzik można wykorzystać jako polewę na naleśniki lub gofry, do produkcji lodów i słodkich napojów. Nadaje się także do przygotowania wszelkiego rodzaju deserów pieczonych i niesłodzonych, ciasteczek i biszkoptów. Ponadto, syropem można częściowo zastąpić tłuszcze w potrawach, zmniejszając całkowitą wartość kaloryczną dania. Wystarczy zastąpić 4 g tłuszczu zaledwie 1 g syropem.
Administracyjne kategorie: Słodziki
Składniki: Ekstrakt z korzenia cykorii 100% (oligofruktoza i fruktooligosacharydy)
Pochodzenie: Niemcy
Przechowywanie: Przechowywać w miejscu niedostępnym dla bezpośredniego światła słone
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 709 kJ / 169 kcal |
Tłuszcz: | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g |
Węglowodany: | 9,5 g |
w tym cukry: | 9,5 g |
Białko: | 0 g |
Błonnik: | 65,5 g |
Sól: | 0,6 g |
Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.
Pudding chia jest świetną zdrową przekąską lub śniadaniem, które można przygotować na kilka dni wcześniej. W podstawie potrzebujesz…
Przepisów na zdrowe, a przede wszystkim szybkie śniadania lub przekąski nigdy nie jest za dużo. Gdy dodatkowo nie potrzebujesz zbyt…
Świeże babeczki truskawkowe doskonale spełniają wymóg lekkiego (nie tylko letniego) deseru. Na talerzu wyglądają wspaniale, a smakują…
Na wybrane TOP produkty
juŻ od 150 zł
Gwarancja 100% satysfakcji
Na wybrane TOP produkty
juŻ od 150 zł
Gwarancja 100% satysfakcji