Dostępne
dostarczymy 27. 3.
#
Dostawa od 16,99 zł
Erytrytol jest substytutem słodzika otrzymywanym w procesie fermentacji z surowców naturalnych. Ma zerowy indeks glikemiczny, zero kalorii i prawie taką samą słodycz jak cukier. Nadaje się dla diabetyków i osób z celiakią.
Podobne produkty
Popis
GRIZLY Erytrytol 500 g
- Klasyfikacja administracyjna: Zamienniki cukru
- Składniki: Erytrytol 100%
- Kraj pochodzenia: Chiny
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)
Właściwości i korzyści: Erytrytol jest cukrem alkoholowym i jest jednym z węglowodanów. Służy jako alternatywny słodzik i jest wytwarzany w drodze naturalnej fermentacji glukozy ze skrobi kukurydzianej lub pszennej w obecności mikroorganizmów. Następnie następuje filtracja, krystalizacja i suszenie. Ma 70% słodyczy cukru, ale w przeciwieństwie do niego nie zawiera kalorii i ma zerowy indeks glikemiczny. Nie podnosi poziomu cukru we krwi ani insuliny, dlatego nadaje się również dla diabetyków. Jest również bezglutenowy i dlatego nadaje się do celiakii. Nie ulega rozkładowi w organizmie i szybko wchłania się w jelicie cienkim. Jest mniej metabolizowany i dlatego jest wydalany w postaci niezmienionej z moczem.
Zastosowanie: Erytrytol smakuje i wygląda jak cukier i nie ma posmaku. Nadaje się do pieczenia i gotowania, polecamy używać go do słodzenia kawy lub herbaty. Jest stosowany samodzielnie lub w połączeniu z innymi niskokalorycznymi substancjami słodzącymi.
Składniki
Wartości idżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 0 kJ / 0 kcal |
Tłuszc: | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g |
Węglowodany: | 100 gramów |
w tym cukry: | 0 g |
Błonnik: | 0 g |
Białko: | 0 g |
Sól: | 0 g |