MIGDAŁY 1 kg za jedyne 26,99 zł? Tak, czytasz dobrze! Nowe hity tygodnia są tutaj
GRIZLY Fasola Mungo BIO 500 g
Fasola mung to najmniejszy rodzaj fasoli. Mają oliwkowozielony kolor i smak przypominający zielony groszek. Są również bardzo popularne jako kiełki. Jest integralną częścią kuchni indyjskiej i chińskiej. Ciesz się nimi w jakości organicznej.
InPost Paczkomaty | 14,99 zł |
---|---|
Najlepsza dostawa na adres | 18,99 zł |
Kurier DHL Express | 18,99 zł |
DHL POP - odbiór w punkcie | 19,99 zł |
Pobranie | 5 - 9,99 zł |
dla lojalnych klientów
i do punktów odbioru
GRIZLY Fasola Mungo BIO 500 g
- Klasyfikacja administracyjna: rośliny strączkowe
- Skład: fasola mung * 100%
- * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość
Cechy i zalety: Fasola mung to nazwa nasiona rośliny zwanej złotą wigną. Ma swoje korzenie w Indiach i Chinach, gdzie jest powszechnym surowcem do tradycyjnych potraw. Najczęściej spotykamy inne rodzaje fasoli: biała mała i duża jumbo , czarna , podbite oko , czerwona , adzuki , pinto i inne. Fasola jest bogata w wysokiej jakości białko roślinne i zawiera głównie duże ilości wapnia i potasu, a także kwas foliowy, fosfor, magnez, jod i żelazo, niacynę i prowitaminę A. Są dobre dla serca, krążenia i nadciśnienia. Dzięki zawartości błonnika pomagają regulować pracę jelit.
Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym.
Sposób użycia: Przed gotowaniem fasolę należy namoczyć w wodzie przez co najmniej 2 godziny. Następnie wylej wodę, opłucz fasolę i gotuj w nowej wodzie przez około 25 minut do miękkości. Aby zmniejszyć wzdęcia, zalecamy dodanie ziół takich jak: satureja, kminek, koper włoski, kurkuma, kolendra czy majeranek. Fasola mung jest również bardzo popularna jako kiełkująca, co dodatkowo zwiększy strawność wysokiej jakości białek roślinnych i wzbogaci nas o inne witaminy i minerały. Z fasoli możemy też zrobić pyszne pasty lub ciekawe sałatki. Jest to typowa część kuchni indyjskiej i chińskiej. Nadaje się do zup, sosów lub jako zdrowy dodatek.
Więcej informacji o roślinach strączkowych i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły.
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1305 kJ / 312 kcal |
Tłuszcze: | 1,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,3 g |
Węglowodany: | 43,6 g |
z których cukrów: | 6,6 g |
Błonnik | 15,8 g |
Białka: | 23,6 g |
Sól: | 0,03 g |
- CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha,
- IČO: 04084357
- DIČ: CZ04084357
Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.