GRIZLY

Fasola Mung BIO Nasiona do kiełkowania 250 g

16,49 zł

13,19 zł z kodem WYPRZEDAZ20

65,96 zł / kg

Dostępne

dostarczymy 24. 3.

#

Dostawa od 16,99 zł

Kiełki fasoli mung są bardzo zdrowe i pożywne. Są doskonałym źródłem witamin, enzymów, minerałów i białek.

Popis

GRIZLY Fasola Mung BIO Nasiona do kiełkowania 250 g

Cechy i zalety: Kiełki fasoli mung mają smak podobny do świeżego groszku. Są bardzo pożywne i bogate w witaminy (witaminy A, C, E i B), minerały (żelazo, potas, magnez, fosfor, wapń), aminokwasy, przeciwutleniacze. Kiełki wzbogacają każdą dietę w witaminy, minerały, błonnik, białko i enzymy. Ponadto są bardzo smaczne, które świetnie wyglądają.

Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym.

Kiełkując w nasionach aktywujemy enzymy, dzięki czemu kiełki są lekkostrawne. Ponadto w trakcie kiełkowania w ziarnach wzrasta ilość niezbędnych aminokwasów, a zawartość witamin i minerałów wzrasta wielokrotnie.

Zastosowanie: Kiełki fasoli mung można dodawać do sałatek, makaronów, schłodzonych zup, natłuszczonych wypieków lub podczas przygotowywania koktajli warzywnych.

Instrukcje przygotowania: Nasiona namoczyć w wodzie (najlepiej przefiltrowanej bez chloru) na 8-12 godzin. Niech nasiona kiełkują w pojemniku do kiełkowania przez 3-5 dni. Płucz nasiona 2-3 razy dziennie podczas kiełkowania. W pełni wykiełkowane nasiona gotowe do spożycia mierzą 1-3 cm. Idealna temperatura dla całego procesu to 20 ° C.

Składniki

  • Produkt konsumpcyjny: Nasiona do kiełkowania
  • Składniki: fasola mung * 100%
  • * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego
  • Kraj pochodzenia: Włochy
  • Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu
  • Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)