Pakowanie
#
#
Białe nasiona chia w BIO i RAW jakości są bardzo bogate w wartości odżywcze. Szczególnie docenisz ich wysoką zawartość kwasów tłuszczowych omega-3, antyoksydantów, witamin, minerałów i błonnika.
Popis
GRIZLY Chia nasiona białe BIO 500 g
-
- Klasyfikacja administracyjna: Nasiona oleiste
- Składniki: nasiona Chia białe * 100%
- * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego
- Kraj pochodzenia: Argentyna, Boliwia, Ekwador
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, które nie ma wpływu na jakość produktu)
Cechy i zalety: Białe nasiona chia są niezwykle bogate w składniki odżywcze. Ogromnym plusem jest ich wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega-3, antyoksydantów, witamin, minerałów i błonnika. Raw foodists będą zadowoleni z ich jakości RAW, podczas gdy osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym będą zadowolone z ich certyfikatu ekologicznego. Białe nasiona chia osiągają tak samo wysokie wartości odżywcze jak klasyczne czarne nasiona chia. Nasiona Chia są generalnie bardzo hydrofilowe, co oznacza, że są w stanie wiązać z sobą wodę. Pomagają one między innymi w nawadnianiu organizmu człowieka.
Żywność ekologiczna zawsze poddawana jest systemom kontroli i certyfikacji, aby zapewnić jej jakość i umożliwić noszenie tej etykiety. Ich ekologiczna jakość jest szczególnie doceniana przez osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonymi systemami gospodarowania.
Zastosowanie: Nasiona Chia można spożywać na surowo, a szczególnie oceniane są w RAW sokach owocowych, wodzie lub jogurcie. Namoczone nasiona mają żelową konsystencję i są często używane do produkcji puddingów chia. Jeśli chcesz dodać błonnik i kwasy omega-3 do swojej porannej owsianki, to dodaj do niej kilka łyżeczek nasion chia. Podczas pieczenia możesz dodawać nasiona do wszystkich swoich wypieków.
Składniki
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1902 kJ / 456 kcal |
Tłuszcz: | 33,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 3 g |
Węglowodany: | 0,7 g |
w tym cukry: | 0,7 g |
Błonnik: | 34.1 |
Białko: | 20,2 g |
Sól: | 0 g |