Dostępne
dostarczymy 27. 3.
#
Dostawa od 16,99 zł
Fasola jest większa, ma kolor od czerwonego do brązowego, a po ugotowaniu do miękkości nabiera lekko słodkiego smaku. Szczególnie popularne są wśród wielbicieli kuchni meksykańskiej, na przykład Chilli con carne. Ciesz się tym z jakością organiczną.
Podobne produkty
GRIZLY Czerwona soczewica, obrana BIO 500 g Dodaj do ulubionych
GRIZLY Fasola Mung BIO Nasiona do kiełkowania 250 g Dodaj do ulubionych
GRIZLY Lucerna, rukola, rukiew wodna, por BIO Mieszanka nasion do kiełkowania BIO 250 g Dodaj do ulubionych
Popis
GRIZLY Fasola czerwona Kidney BIO 500 g
- Klasyfikacja administracyjna: rośliny strączkowe
- Skład: czerwona fasola Kidney * 100%
- * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego
- Kraj pochodzenia : Chiny
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)
Cechy i zalety: W naszym kraju spotykamy głównie nasiona fasoli zwyczajnej, która jest uprawiana w wielu odmianach, ich nasiona różnią się kolorem, kształtem i wielkością. Najczęściej możemy spotkać fasolę tego typu: białą małą i dużą jumbo , czarną , czarną , czerwoną , adzuki , pinto , mungo i inne. Fasola jest bogata w wysokiej jakości białko roślinne i zawiera głównie duże ilości wapnia i potasu, a także kwas foliowy, fosfor, magnez, jod i żelazo, niacynę i prowitaminę A. Są dobre dla serca, krążenia i nadciśnienia. Dzięki zawartości błonnika pomagają regulować pracę jelit.
Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym.
Sposób użycia: Fasolę przed gotowaniem moczyć w wodzie na 10 - 12 godzin (przez noc). Następnie wylej wodę, przepłucz fasolę i gotuj w nowej wodzie przez 80-90 minut lub 20 minut w szybkowarze. Aby zmniejszyć wzdęcia, zalecamy dodanie ziół takich jak: satureja, kminek, koper włoski, kurkuma, kolendra czy majeranek. Fasola może również kiełkować, co dodatkowo zwiększy przyswajalność wysokiej jakości białek roślinnych i wzbogaci nas o inne witaminy i minerały. Z fasoli możemy też zrobić pyszne pasty lub ciekawe sałatki. Nadaje się do zup, sosów lub jako zdrowy dodatek.
Więcej informacji o roślinach strączkowych i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły.
Składniki
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1178 kJ / 282 kcal |
Tłuszcze: | 1,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,1 g |
Węglowodany: | 34,7 g |
z których cukrów: | 2,2 g |
Błonnik | 20,9 g |
Białka: | 21,7 g |
Sól: | 0,01 g |