Orzeszkowa promocja! Zniżka 10% na wszystkie orzechy. Kod rabatowy: ORZESZKI10
GRIZLY Fasola czerwona 1000 g
Czerwona fasola jest większa, ma kształt nerki, ma kolor od czerwonego do brązowego, a po ugotowaniu na miękko nabiera lekko słodkiego smaku. Ma swoją tradycję głównie w Ameryce Środkowej, ale także w Afryce. Meksykańskie Chilli con Carne to zdecydowanie jedna z najbardziej znanych potraw w naszym kraju
InPost Paczkomaty | 14,99 zł |
---|---|
Najlepsza dostawa na adres | 18,99 zł |
GLS - dostawa na adres | 13 zł |
Kurier DHL Express | 18,99 zł |
DHL POP - odbiór w punkcie | 19,99 zł |
Pobranie | 5 - 9,99 zł |
dla lojalnych klientów
i do punktów odbioru
GRIZLY Fasola czerwona 1000 g
- Klasyfikacja administracyjna: Rośliny strączkowe
- Skład: czerwona fasola 100%
- Kraj pochodzenia : Ukraina
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)
Cechy i zalety: W naszym kraju spotykamy głównie nasiona fasoli zwyczajnej, która jest uprawiana w wielu odmianach, ich nasiona różnią się kolorem, kształtem i wielkością. Najczęściej możemy spotkać fasolę tego typu: białą małą i dużą jumbo , czarną , czarną , czerwoną , adzuki , pinto , mungo i inne. Fasola jest bogata w wysokiej jakości białko roślinne i stanowi głównie magazyn witamin i minerałów. Zawierają duże ilości wapnia i potasu oraz większe ilości kwasu foliowego, ale także fosfor, magnez, jod i żelazo, niacynę i prowitaminę A. Są dobre dla serca, krążenia i nadciśnienia. Dzięki zawartości błonnika pomagają regulować pracę jelit. Są odpowiednie dla diabetyków. Fasola jest również uprawiana na strąki lub kiełki, które jednak są klasyfikowane jako warzywa.
Sposób użycia: Fasolę przed gotowaniem moczyć w wodzie na 10 - 12 godzin (przez noc). Następnie wylej wodę, przepłucz fasolę i gotuj w nowej wodzie przez 90 minut lub 20 minut w szybkowarze. Aby zmniejszyć wzdęcia, zalecamy dodanie ziół takich jak: satureja, kminek, koper włoski, kurkuma, kolendra czy majeranek. Fasola może również kiełkować, co dodatkowo zwiększy przyswajalność wysokiej jakości białek roślinnych i wzbogaci nas o inne witaminy i minerały. Z fasoli możemy też zrobić pyszne pasty lub ciekawe sałatki. Nadaje się do zup, sosów lub jako zdrowy dodatek.
Więcej informacji o roślinach strączkowych i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły.
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1242 kJ / 297 kcal |
Tłuszcze: | 1,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,2 g |
Węglowodany: | 36,9 g |
z których cukrów: | 2,1 g |
Błonnik | 15 g |
Białka: | 22,1 g |
Sól: | 0,01 g |
- CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha,
- IČO: 04084357
- DIČ: CZ04084357
Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.
Świetny
szkoda, że nie jest w tym samym czasie
Pyszna fasola.
doskonały
Większa, dobra fasola.