Kremowa zupa dyniowa
Kremowa zupa z prażonej dyni i czerwonej soczewicy nie tylko pieści i syci, ale także przyjemnie oczaruje zmysły zapachem anyżu…
Obsługa klienta
221 530 330Z Premium członkostwem otrzymujesz:
Gratisy
i próbki
Lepsze ceny
na wybrane produkty
Darmowa dostawa
juŻ od 150zł
Soczewica czerwona to bardzo popularna roślina strączkowa. Niełuskany ma brązowo-czerwony kolor i nadaje się również do kiełkowania. Wyróżnia się łatwym i szybkim przygotowaniem, pasuje do szerokiej gamy potraw, jest bardzo pożywny i świetnie smakuje.
InPost Paczkomaty | 15,99 zł |
---|---|
Najlepsza dostawa na adres | 18,99 zł |
GLS - dostawa na adres | 16,99 zł |
Kurier DHL Express | 20,99 zł |
DHL POP - odbiór w punkcie | 19,99 zł |
Pobranie | 9,99 zł |
Cechy i zalety: Soczewica jadalna to krzaczasta roślina jednoroczna z rodziny motylkowatych. Jest uprawiany w pięciu gatunkach barwnych ( czerwonym , czarnym , brązowym ,zielonym i żółtym) w rejonie Morza Śródziemnego i Azji Środkowej. Soczewica czerwona jest źródłem kwasu foliowego, żelaza, fosforu, cynku, witaminy B6 i błonnika. Spośród wszystkich rodzajów soczewicy jest najlepiej przyswajalna przy zachowaniu wysokiej zawartości białka, dlatego nadaje się również dla małych dzieci i matek karmiących. Zawarty w nim błonnik pomaga regulować pracę jelit, a tym samym stanowi odpowiednią profilaktykę zaparć. Żaden podkład nie zawiera przede wszystkim żelaza z roślin strączkowych, które wspomaga krążenie krwi i jest korzystne dla serca.
Sposób użycia: Łatwe i szybkie przygotowanie. Nie ma potrzeby namaczania przed gotowaniem, wystarczy spłukać. Jest również gotowany krótko przez około 15-20 minut. Uważaj, ma tendencję do rozpadu i zmiany koloru na żółty, sól dopiero po ugotowaniu. Zwykle jest stosowany w zupach i pikantnych przystawkach, pastach do smarowania lub jako papkowaty dodatek. Świetnie smakuje w połączeniu ze zbożami, takimi jak ryż czy komosa ryżowa. Jest integralną częścią słynnego indyjskiego dhal , ale także innych ciekawych przysmaków. Dzięki zawartości białka, minerałów i witamin z pewnością docenisz każdą potrawę, do której dodasz czerwoną soczewicę.
Więcej informacji o roślinach strączkowych i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły.
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1353 kJ / 321 kcal |
Tłuszcze: | 1,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,2 g |
Węglowodany: | 56,3 g |
z których cukrów: | 2,4 g |
Błonnik | 4,9 g |
Białka: | 23,8 g |
Sól: | 0,01 g |
Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.
Świetne do gotowania, świetne do kiełkowania.
pięknie trzyma się w całości i jest miękka po ugotowaniu
Klasyka, która się nie znudzi
nasz ulubiony
Świetny smak, innego nie używam u7
Kremowa zupa z prażonej dyni i czerwonej soczewicy nie tylko pieści i syci, ale także przyjemnie oczaruje zmysły zapachem anyżu…
Na wybrane TOP produkty
juŻ od 150 zł
Gwarancja 100% satysfakcji
Na wybrane TOP produkty
juŻ od 150 zł
Gwarancja 100% satysfakcji