Dostępne
dostarczymy 21. 2.
#
Dostawa od 16,99 zł
Czerwono-pomarańczowe kawałki bezpestkowej papryki uzyskano poprzez zgniecenie dojrzałej suszonej papryki. Papryka czerwona to popularna przyprawa kuchni czeskiej.
Popis
GRIZLY Papryka czerwona kruszona 50 g
Płatki papryki czerwonej mają rozmiar 3 - 5 mm. Przyprawa ma czerwonopomarańczowy kolor i może być lekko ostra (do 400 SHU). Papryka czerwona jest nieodzownym składnikiem kuchni polskiej, choć popularna jest w całej Europie Środkowej i Południowej. Doskonale nadaje się do gotowania i pieczenia, do mięsa, zup i sosów. Dodawana jest do wielu mieszanek przyprawowych, gulaszów i potraw z grilla.
Składniki
Klasyfikacja
Klasyfikacja administracyjna: | Przyprawa |
---|---|
Skład: | Rozdrobnione owoce papryki - Capsicum 100% |
Kraj pochodzenia: | Czechy |
Opakowanie: | Worki spożywcze |
Przechowywanie: | Przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. |