Czerwono-pomarańczowe kawałki bezpestkowej papryki uzyskano poprzez zgniecenie dojrzałej suszonej papryki. Papryka czerwona to popularna przyprawa kuchni czeskiej.

Pakowanie

50 g 5,99 złz VAT 4,79 zł z kodem DNIGRIZLY20 95,84 zł / kg

Czerwono-pomarańczowe kawałki bezpestkowej papryki uzyskano poprzez zgniecenie dojrzałej suszonej papryki. Papryka czerwona to popularna przyprawa kuchni czeskiej.

Podobne produkty

Popis

GRIZLY Papryka czerwona kruszona 50 g

Płatki papryki czerwonej mają rozmiar 3 - 5 mm. Przyprawa ma czerwonopomarańczowy kolor i może być lekko ostra (do 400 SHU). Papryka czerwona jest nieodzownym składnikiem kuchni polskiej, choć popularna jest w całej Europie Środkowej i Południowej. Doskonale nadaje się do gotowania i pieczenia, do mięsa, zup i sosów. Dodawana jest do wielu mieszanek przyprawowych, gulaszów i potraw z grilla.

Składniki

Klasyfikacja

Klasyfikacja administracyjna: Przyprawa
Skład: Rozdrobnione owoce papryki - Capsicum 100%
Kraj pochodzenia: Czechy
Opakowanie: Worki spożywcze
Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.