Smakołyk, który jest również bogaty w witaminę C, karoteny, witaminy z grupy B oraz minerały takie jak mangan, żelazo i wapń.
Popis
GRIZLY Liofilizowana czerwona porzeczka 50 g
- Klasyfikacja administracyjna: Suszone owoce jednogatunkowe
- Składniki : liofilizowana czarna porzeczka 100%
- Kraj pochodzenia: Niemcy, Polska, Słowacja
- Przechowywanie : przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze 15-18 ° C.
- Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)
Liofilizacja to proces suszenia owoców poprzez zamrażanie. Owoce są najpierw zamrażane, a następnie suszone pod niższym ciśnieniem, gdzie woda zawarta w owocach zamienia się w parę wodną, dzięki czemu owoce zachowują swoją naturalną strukturę, kolor, aromat, a przede wszystkim wartości odżywcze, wliczając w to wszystkie witaminy i minerały zawarte w świeżych owocach. Krótko mówiąc, wszystko, co jest w świeżych owocach, jest również w liofilizowanych
Składniki
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 880 kJ / 210 kcal |
Tłuszcz: | 1,27 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,25 g |
Węglowodany: | 30 g |
w tym cukry: | 30 g |
Błonnik: | 22,2 g |
Białko: | 7,2 g |
Sól: | <0,025 g |