GRIZLY

Czarna porzeczka liofilizowana 50 g

14,99 zł

299,80 zł / kg

Dostępne

dostarczymy 21. 2.

#

Dostawa od 16,99 zł

Czarna to najzdrowsza odmiana ze wszystkich porzeczek, zawiera trzy razy więcej witaminy C niż porzeczki czerwone lub białe.

Popis

GRIZLY Czarna porzeczka liofilizowana 50 g

  • Klasyfikacja administracyjna: Suszone owoce jednogatunkowe
  • Składniki: liofilizowana czarna porzeczka 100%
  • Może zawierać śladowe ilości glutenu i orzeszków ziemnych.
  • Kraj pochodzenia: Niemcy
  • Przechowywanie : przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze 15-18 ° C.
  • Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP ((podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, które nie ma wpływu na jakość produktu)

Czarna porzeczka jest wspaniałym owocem z kilku powodów. Po pierwsze, czarne porzeczki mają naprawdę wysoką zawartość witaminy C, dla porównania jest jej trzy razy więcej niż we wszystkich innych odmianach porzeczek. Już 100 g czarnej porzeczki pokryje naszą dzienną dawkę tej witaminy. Zawiera również rutynę, która korzystnie wpływa na ściany naczyń krwionośnych. Wreszcie, porzeczki są powszechnie cenione za zawartość witaminy E, witamin z grupy B, wapnia, żelaza, potasu i cynku.

Liofilizacja to proces suszenia owoców poprzez zamrażanie. Owoce są najpierw zamrażane, a następnie suszone pod niższym ciśnieniem, gdzie woda zawarta w owocach zamienia się w parę wodną, dzięki czemu owoce zachowują swoją naturalną strukturę, kolor, aromat, a przede wszystkim wartości odżywcze, w tym wszystkie witaminy i minerały zawarte w świeżych owocach. Krótko mówiąc, wszystko, co jest zawarte w świeżych owocach, znajduje się również w owocach liofilizowanych.

 

Składniki

Wartości odżywcze / 100 g
Wartość energetyczna: 880 kJ / 210 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,05 g
Węglowodany: 31 g
w tym cukry: 31 g
Błonnik: 35 g
Białko: 6,8 g
Sól: <0,025 g