Sałatka z komosą ryżową, malinami i kozim serem
I zaczynamy: Najpierw dokładnie spłukujemy wrzątkiem pod komosą ryżową. Następnie przelej do garnka razem z 500 ml wody i gotuj przez…
Obsługa klienta
221 530 330Z Premium członkostwem otrzymujesz:
Gratisy
i próbki
Lepsze ceny
na wybrane produkty
Darmowa dostawa
juŻ od 150zł
GRIZLY Quinoa Komosa Ryżowa Czarna 500 g to kolejny rodzaj naturalnie bezglutenowych pseudozbożków. Dziś stała się trendem zdrowej diety i powinna być częścią zbilansowanej diety każdego gospodarstwa domowego. W przeciwieństwie do słodyczy ma ciekawy ziemisty smak.
InPost Paczkomaty | 15,99 zł |
---|---|
Najlepsza dostawa na adres | 18,99 zł |
GLS - dostawa na adres | 16,99 zł |
Kurier DHL Express | 20,99 zł |
DHL POP - odbiór w punkcie | 19,99 zł |
Pobranie | 9,99 zł |
Cechy i zalety: Quinoa lub chilijski agrest to popularne bezglutenowe pseudozboża. Oprócz najsłynniejszej bieli są też czerwone i czarne. Wszystkie trzy podstawowe gatunki mają ważne właściwości odżywcze. Quinoa czarna jest odpowiednia jako profilaktyka stresu, pobudza i zmniejsza depresję. Działa przeciwzapalnie. Pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie starożytni Aztekowie i Inkowie uważali ją za świętą i „matkę zbóż”. Dziś stał się trendem zdrowej diety i powinien być częścią zbilansowanej diety każdego gospodarstwa domowego. Zawiera dużą ilość białka i błonnika, zbilansowaną ilość aminokwasów, a także szeroką gamę witamin i minerałów (A, B, C, magnez, wapń, żelazo, fosfor, mangan, lit, miedź, cynk).
Sposób użycia: Nadaje się do wielu rodzajów potraw, stosowany jako dodatek oraz jako składnik dania głównego. Można go łączyć z warzywami, mięsem, ale także z suszonymi owocami (śliwki, morele, żurawina) lub orzechami (migdały, orzechy nerkowca, orzechy brazylijskie) i nasionami (len, chia, słonecznik). Świetnie smakuje również z roślinami strączkowymi , gdzie razem tworzą bardzo pożywne połączenie. Jeszcze lepszy smak uzyskamy, jeśli zamiast czystej wody użyjemy do gotowania np. Bulionu warzywnego lub drobiowego, ale także ziół, cebuli i czosnku. Wszystkie gatunki pięknie komponują się w sałatce lub risotto.
Sposób przygotowania : Przed gotowaniem zalecamy dokładne przepłukanie, najlepiej na sicie, aby uniknąć gorzkiego posmaku. Potrzebujemy około dwa razy więcej wody na filiżankę, ale dostajemy prawie trzy razy więcej komosy ryżowej. Gotuj jak ryż, aż woda wyparuje, około 15-20 minut
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1435 kJ / 343 kcal |
Tłuszcz: | 5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,5 g |
Węglowodany: | 60,8 g |
w tym cukry: | 0,5 g |
Białko: | 13,8 g |
Sól: | 0,02 g |
Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.
Super i przydatne opakowanie
ok
Super głównie jako lek doustny na układ żylny kończyn dolnych
Zadowolenie.
Łączę z białym i czerwonym, gotuję w bulionie warzywnym i używam do sałatek warzywnych - świetnie smakuje.
I zaczynamy: Najpierw dokładnie spłukujemy wrzątkiem pod komosą ryżową. Następnie przelej do garnka razem z 500 ml wody i gotuj przez…
Na wybrane TOP produkty
juŻ od 150 zł
Gwarancja 100% satysfakcji
Na wybrane TOP produkty
juŻ od 150 zł
Gwarancja 100% satysfakcji