Rozdajemy kody rabatowe! Wybierz odpowiedni rabat i zaoszczędź do 40 zł.
GRIZLY Czarna fasola 1000 g
Czarna fasola ma gęstą mięsistą strukturę. Nie tylko z tego powodu, ale także ze względu na wysoką zawartość wysokiej jakości białka roślinnego, stała się popularną pozycją w diecie wegetarian, gdyż doskonale zastępuje mięso. Ma swoje korzenie w kuchni latynoamerykańskiej, a najbardziej znanym jest prawdopodobnie meksykańskie burrito.
InPost Paczkomaty | 14,99 zł |
---|---|
Najlepsza dostawa na adres | 18,99 zł |
Kurier DHL Express | 18,99 zł |
DHL POP - odbiór w punkcie | 19,99 zł |
Pobranie | 5 - 9,99 zł |
dla lojalnych klientów
i do punktów odbioru
GRIZLY Czarna fasola 1000 g
- Klasyfikacja administracyjna: Rośliny strączkowe
- Skład: 100% czarna fasola
- Kraj pochodzenia : Chiny, Birma, Ukraina
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)
Cechy i zalety: W naszym kraju spotykamy głównie nasiona fasoli zwyczajnej, która jest uprawiana w wielu odmianach, ich nasiona różnią się kolorem, kształtem i wielkością. Najczęściej możemy znaleźć te inne rodzaje fasoli: biała mała i duża jumbo , czarne oko , czerwona , adzuki , pinto , mungo i inne. Fasola jest bogata w wysokiej jakości białko roślinne i stanowi głównie magazyn witamin i minerałów. Zawierają duże ilości wapnia i potasu oraz większe ilości kwasu foliowego, ale także fosfor, magnez, jod i żelazo, niacynę i prowitaminę A. Są dobre dla serca, krążenia i nadciśnienia. Dzięki zawartości błonnika pomagają regulować pracę jelit. Są odpowiednie dla diabetyków. Fasola jest również uprawiana na strąki lub kiełki, które jednak są klasyfikowane jako warzywa.
Sposób użycia: Fasolę przed gotowaniem moczyć w wodzie na 10 - 12 godzin (przez noc). Następnie wylej wodę, przepłucz fasolę i gotuj w nowej wodzie przez 90 minut lub 20 minut w szybkowarze. Aby zmniejszyć wzdęcia, zalecamy dodanie ziół takich jak: saturejk , kminek, koper włoski, kurkuma, kolendra czy majeranek.Można też kiełkować fasolę, która dodatkowo zwiększa przyswajalność wysokiej jakości białek roślinnych i jest wzbogacona o inne witaminy i minerały. Z fasoli możemy też zrobić pyszne pasty lub ciekawe sałatki. Nadaje się do zup, sosów lub jako zdrowy dodatek.
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1428 kJ / 341 kcal |
Tłuszcze: | 1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g |
Węglowodany: | 62 g |
z których cukrów: | 2 g |
Błonnik: | 15 g |
Białka: | 22 g |
Sól: | 0,01 g |
- CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha,
- IČO: 04084357
- DIČ: CZ04084357
Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.
Świetny.
Czarną fasolę najlepiej gotować, a następnie powoli smażyć na smalcu z odrobiną czosnku i soli. Po zmieleniu pojawia się pasta, która oczarowuje prawie wszystkich (trzylatek zepsuł mi miskę, moja żona już nie chce czerwonej fasoli, a moja córka przyjechała z resztkami z miski.
Zadowolenie.
Dobrej jakości i szybko gotująca się fasola.
Fasola bardzo smaczna. ???? Opakowanie próżniowe było napompowane, ale skoro przeczytałem, że to nie wada, to jestem zadowolony