GRIZLY Kakao w proszku BIO, 250 g

Ekologiczne kakao w proszku bez alkalizacji zachowuje naturalny smak i zawiera jedynie 10–12 % tłuszczu. Idealne do owsianki, smoothie i do pieczenia.

Ekologiczne kakao w proszku bez alkalizacji zachowuje naturalny smak i zawiera jedynie 10–12 % tłuszczu. Idealne do owsianki, smoothie i do pieczenia.

Pakowanie

250 g 20,99 złz VAT 83,96 zł / kg

BIO Kakao w proszku jest źródłem magnezu i innych minerałów, takich jak żelazo, cynk, miedź, potas. Zawiera również witaminy, błonnik i szeroką gamę przeciwutleniaczy.

Wartość odżywcza na 100 g

Wartość energetyczna: 1430 kJ / 342 kcal
Tłuszcze: 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,5 g
Węglowodany: 14 g
z których cukrów: 0 g
Błonnik: 45 g
Białka: 24 g
Sól: 0 g

Klasyfikacja

Klasyfikacja administracyjna: Proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu
Składniki: proszek kakaowy* 100 %. *Produkt rolnictwa ekologicznego. Zawartość masła kakaowego 10–12 %.
Kraj pochodzenia: Holandia
Opakowanie: Opakowanie PP z możliwością wielokrotnego zamykania lub pakowane próżniowo w opakowaniu PP (podczas transportu może dojść do rozszczelnienia, które nie wpływa na jakość).
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem i działaniem promieni słonecznych.
Minimalna trwałość Min. trvanlivost do 16. 8. 2025

Podobne produkty

Popis

GRIZLY Kakao w proszku BIO 250 g

Kakao w proszku jest wytwarzane z wysokiej jakości prażonych ziaren kakaowca i zawiera 10–12% tłuszczu. Nie jest alkalizowane, dzięki czemu zachowuje naturalny smak i aromat. Powstaje z nasion owoców kakaowca właściwego (Theobroma Cacao, czyli „pokarm bogów”), który był uprawiany już przez Majów i Azteków. Obecnie kakaowce są uprawiane w tropikalnych regionach całego świata. Ten proszek kakaowy wyróżnia się nie tylko obniżoną zawartością tłuszczu, ale także certyfikowaną jakością BIO. Żywność ekologiczna podlega rygorystycznym kontrolom, które gwarantują jej przyjazne dla środowiska pochodzenie i przetwarzanie. Docenią go szczególnie osoby dbające o rolnictwo ekologiczne i zrównoważony styl życia. Kakao idealnie sprawdzi się do pieczenia, smoothie, jogurtu czy mleka roślinnego.

Składniki

Wartość odżywcza na 100 g

Wartość energetyczna: 1430 kJ / 342 kcal
Tłuszcze: 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,5 g
Węglowodany: 14 g
z których cukrów: 0 g
Błonnik: 45 g
Białka: 24 g
Sól: 0 g

Klasyfikacja

Klasyfikacja administracyjna: Proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu
Składniki: proszek kakaowy* 100 %. *Produkt rolnictwa ekologicznego. Zawartość masła kakaowego 10–12 %.
Kraj pochodzenia: Holandia
Opakowanie: Opakowanie PP z możliwością wielokrotnego zamykania lub pakowane próżniowo w opakowaniu PP (podczas transportu może dojść do rozszczelnienia, które nie wpływa na jakość).
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem i działaniem promieni słonecznych.

Przepisy

Použijte rozmixované mandle do proteinového koktejlu, smoothie nebo pro přípravu dezertů a snídaňových misek. Optimální denní dávka mandlí je jedna hrst.

Články a recepty