Ekologiczne kakao w proszku bez alkalizacji zachowuje naturalny smak i zawiera jedynie 10–12 % tłuszczu. Idealne do owsianki, smoothie i do pieczenia.
Podobne produkty
GRIZLY Woda kokosowa w proszku BIO 250 g Dodaj do ulubionych
GRIZLY Skinny Dipped Migdały w ciemnej czekoladzie i kakao 200 g Dodaj do ulubionych
GRIZLY Orzechy laskowe w białej czekoladzie z kakao 250 g Dodaj do ulubionych
GRIZLY Migdały w gorzkiej czekoladzie i kakao 250 g Dodaj do ulubionych
GRIZLY Lucerna, rukola, rukiew wodna, por BIO Mieszanka nasion do kiełkowania BIO 250 g Dodaj do ulubionych
Popis
GRIZLY Kakao w proszku BIO 250 g
Kakao w proszku jest wytwarzane z wysokiej jakości prażonych ziaren kakaowca i zawiera 10–12% tłuszczu. Nie jest alkalizowane, dzięki czemu zachowuje naturalny smak i aromat. Powstaje z nasion owoców kakaowca właściwego (Theobroma Cacao, czyli „pokarm bogów”), który był uprawiany już przez Majów i Azteków. Obecnie kakaowce są uprawiane w tropikalnych regionach całego świata. Ten proszek kakaowy wyróżnia się nie tylko obniżoną zawartością tłuszczu, ale także certyfikowaną jakością BIO. Żywność ekologiczna podlega rygorystycznym kontrolom, które gwarantują jej przyjazne dla środowiska pochodzenie i przetwarzanie. Docenią go szczególnie osoby dbające o rolnictwo ekologiczne i zrównoważony styl życia. Kakao idealnie sprawdzi się do pieczenia, smoothie, jogurtu czy mleka roślinnego.
Składniki
Wartość odżywcza na 100 g
Wartość energetyczna: | 1430 kJ / 342 kcal |
Tłuszcze: | 11 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 6,5 g |
Węglowodany: | 14 g |
z których cukrów: | 0 g |
Błonnik: | 45 g |
Białka: | 24 g |
Sól: | 0 g |
Klasyfikacja
Klasyfikacja administracyjna: | Proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu |
---|---|
Składniki: | proszek kakaowy* 100 %. *Produkt rolnictwa ekologicznego. Zawartość masła kakaowego 10–12 %. |
Kraj pochodzenia: | Holandia |
Opakowanie: | Opakowanie PP z możliwością wielokrotnego zamykania lub pakowane próżniowo w opakowaniu PP (podczas transportu może dojść do rozszczelnienia, które nie wpływa na jakość). |
Przechowywanie: | Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem i działaniem promieni słonecznych. |