Matcha pumpkin spice latte: Spróbuj modnego superdrinka jesieni
Kto w tym roku nie spróbuje pumpkin spice matcha latte, jakby nie istniał. Rozgrzewający jesienny trend łączy naturalną energię matc...
Ekologiczne kakao w proszku bez alkalizacji zachowuje naturalny smak i zawiera jedynie 10–12 % tłuszczu. Idealne do owsianki, smoothie i do pieczenia.
Ekologiczne kakao w proszku bez alkalizacji zachowuje naturalny smak i zawiera jedynie 10–12 % tłuszczu. Idealne do owsianki, smoothie i do pieczenia.
BIO Kakao w proszku jest źródłem magnezu i innych minerałów, takich jak żelazo, cynk, miedź, potas. Zawiera również witaminy, błonnik i szeroką gamę przeciwutleniaczy.
Wartość energetyczna: | 1430 kJ / 342 kcal |
Tłuszcze: | 11 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 6,5 g |
Węglowodany: | 14 g |
z których cukrów: | 0 g |
Błonnik: | 45 g |
Białka: | 24 g |
Sól: | 0 g |
Klasyfikacja administracyjna: | Proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu |
---|---|
Składniki: | proszek kakaowy* 100 %. *Produkt rolnictwa ekologicznego. Zawartość masła kakaowego 10–12 %. |
Kraj pochodzenia: | Holandia |
Opakowanie: | Opakowanie PP z możliwością wielokrotnego zamykania lub pakowane próżniowo w opakowaniu PP (podczas transportu może dojść do rozszczelnienia, które nie wpływa na jakość). |
Przechowywanie: | Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem i działaniem promieni słonecznych. |
Kakao w proszku jest wytwarzane z wysokiej jakości prażonych ziaren kakaowca i zawiera 10–12% tłuszczu. Nie jest alkalizowane, dzięki czemu zachowuje naturalny smak i aromat. Powstaje z nasion owoców kakaowca właściwego (Theobroma Cacao, czyli „pokarm bogów”), który był uprawiany już przez Majów i Azteków. Obecnie kakaowce są uprawiane w tropikalnych regionach całego świata. Ten proszek kakaowy wyróżnia się nie tylko obniżoną zawartością tłuszczu, ale także certyfikowaną jakością BIO. Żywność ekologiczna podlega rygorystycznym kontrolom, które gwarantują jej przyjazne dla środowiska pochodzenie i przetwarzanie. Docenią go szczególnie osoby dbające o rolnictwo ekologiczne i zrównoważony styl życia. Kakao idealnie sprawdzi się do pieczenia, smoothie, jogurtu czy mleka roślinnego.
Wartość energetyczna: | 1430 kJ / 342 kcal |
Tłuszcze: | 11 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 6,5 g |
Węglowodany: | 14 g |
z których cukrów: | 0 g |
Błonnik: | 45 g |
Białka: | 24 g |
Sól: | 0 g |
Klasyfikacja administracyjna: | Proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu |
---|---|
Składniki: | proszek kakaowy* 100 %. *Produkt rolnictwa ekologicznego. Zawartość masła kakaowego 10–12 %. |
Kraj pochodzenia: | Holandia |
Opakowanie: | Opakowanie PP z możliwością wielokrotnego zamykania lub pakowane próżniowo w opakowaniu PP (podczas transportu może dojść do rozszczelnienia, które nie wpływa na jakość). |
Przechowywanie: | Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem i działaniem promieni słonecznych. |
Kto w tym roku nie spróbuje pumpkin spice matcha latte, jakby nie istniał. Rozgrzewający jesienny trend łączy naturalną energię matc...