GRIZLY

Kakao w proszku BIO 250 g

17,99 zł

71,96 zł / kg

Dostępne

dostarczymy 21. 2.

#

Dostawa od 16,99 zł

BIO Kakao w proszku jest źródłem magnezu i innych minerałów, takich jak żelazo, cynk, miedź, potas. Zawiera również witaminy, błonnik i szeroką gamę przeciwutleniaczy.

Popis

GRIZLY Kakao w proszku BIO 250 g

  • Klasyfikacja administracyjna: ziarna kakaowe
  • Skład: proszek kakaowy * 100%
  • * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego
  • Kraj pochodzenia: Dominikana, Peru, Afryka, Holandia
  • Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
  • Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)

Cechy i zalety: Proszek jest wytwarzany z prażonych ziaren kakaowych o zawartości tłuszczu 10-12%. Nie jest alkalizowany. Proszek kakaowy jest wytwarzany z nasion owoców drzewa kakaowego (Theobroma Cacao lub potrawa bogów). Drzewa kakaowe były uprawiane w starożytnych Aztekach i Majach, dziś są uprawiane w tropikach na całym świecie. Proszek z ziaren kakaowych dostarcza organizmowi magnezu, wapnia, żelaza, potasu, miedzi, cynku i manganu, a także witamin z grupy B, witaminy C i E. Nieprażone kakao jest najbogatszym w naturze źródłem organicznej siarki. Znajdziemy również neuroprzekaźniki - dopaminę, serotoninę, argininę i anandamid - substancje oddziałujące na układ nerwowy. Wreszcie docenisz dużą ilość przeciwutleniaczy. Ważne jest, aby wspomnieć, że jest to proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu.

Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym.

Sposób użycia: Do pieczenia można użyć kakao w proszku, można go dodać do smoothie, jogurtu lub mleka roślinnego.

Składniki

Informacje żywieniowe na 100 g
Wartość energetyczna: 1430 kJ / 342 kcal
Tłuszcze: 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,5 g
Węglowodany: 14 g
z których cukrów: 0 g
Błonnik: 45 g
Białka: 24 g
Sól: 0 g