Dostępne
dostarczymy 21. 2.
#
Dostawa od 16,99 zł
BIO Kakao w proszku jest źródłem magnezu i innych minerałów, takich jak żelazo, cynk, miedź, potas. Zawiera również witaminy, błonnik i szeroką gamę przeciwutleniaczy.
Popis
GRIZLY Kakao w proszku BIO 250 g
- Klasyfikacja administracyjna: ziarna kakaowe
- Skład: proszek kakaowy * 100%
- * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego
- Kraj pochodzenia: Dominikana, Peru, Afryka, Holandia
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)
Cechy i zalety: Proszek jest wytwarzany z prażonych ziaren kakaowych o zawartości tłuszczu 10-12%. Nie jest alkalizowany. Proszek kakaowy jest wytwarzany z nasion owoców drzewa kakaowego (Theobroma Cacao lub potrawa bogów). Drzewa kakaowe były uprawiane w starożytnych Aztekach i Majach, dziś są uprawiane w tropikach na całym świecie. Proszek z ziaren kakaowych dostarcza organizmowi magnezu, wapnia, żelaza, potasu, miedzi, cynku i manganu, a także witamin z grupy B, witaminy C i E. Nieprażone kakao jest najbogatszym w naturze źródłem organicznej siarki. Znajdziemy również neuroprzekaźniki - dopaminę, serotoninę, argininę i anandamid - substancje oddziałujące na układ nerwowy. Wreszcie docenisz dużą ilość przeciwutleniaczy. Ważne jest, aby wspomnieć, że jest to proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu.
Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym.
Sposób użycia: Do pieczenia można użyć kakao w proszku, można go dodać do smoothie, jogurtu lub mleka roślinnego.
Składniki
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1430 kJ / 342 kcal |
Tłuszcze: | 11 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 6,5 g |
Węglowodany: | 14 g |
z których cukrów: | 0 g |
Błonnik: | 45 g |
Białka: | 24 g |
Sól: | 0 g |