Dostępne
dostarczymy 21. 2.
#
Dostawa od 16,99 zł
Kaszka to świetna opcja na zdrowe śniadanie dla całej rodziny. Wystarczy zalać wodą, wymieszać z ulubionymi kawałkami orzechów i owoców, aby uzyskać pyszny posmak i uzupełnienie składników odżywczych.
Popis
GRIZLY Kaszka owsiano-jęczmienna 1000 g
- Klasyfikacja administracyjna: produkt zbożowy - kaszka błyskawiczna
- Skład: Wyrób ekstrudowany: owies 40%, jęczmień 60%
- Wyprodukowano w Czechach
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie: Opakowanie PP wielokrotnego zamykania lub ewakuowane w opakowaniu PP (podczas transportu może nastąpić ewakuacja, co nie wpływa na jakość)
Cechy i zalety: Kaszka zbożowa to jeden z najzdrowszych wariantów słodkiego śniadania. Gnojowica jest wytwarzana w procesie ekstruzji, czyli procesu technologicznej obróbki polegającej na wyciskaniu zmielonych zbóż, roślin strączkowych lub okopowych przez walec wytłaczający, ogrzewając w ten sposób, odparowując wodę i rozprężając produkt. Owsianka jest bardzo lekkostrawna, dobrze smakuje i jest bogata w złożone węglowodany.
Zastosowanie: Kaszka owsiana - jęczmienna, podobnie jak inne kaszki Grizly, charakteryzuje się szybkim, łatwym i urozmaiconym przygotowaniem. Można go przygotować zarówno na słodko, jak i na słono, jako zagęstnik do zup, do przygotowania ciasta, a nawet jako panierkę do mięsa. Najlepiej smakuje ugotowana w napoju roślinnym lub mleku, posypana orzechami, nasionami i suszonymi lub świeżymi owocami. Można też dodać łyżkę masła orzechowego, miodu, syropu lub innego aromatu
Sposób przygotowania: Mieszaj kaszkę w ciepłym napoju roślinnym, mleku lub wodzie, aż osiągnie pożądaną grubość. Wymieszać i krótko zagotować lub odstawić.
Składniki
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1442 kJ / 343 kcal |
Tłuszcze: | 3,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,5 g |
Węglowodany: | 66 g |
z których cukrów: | 0,3 g |
Białka: | 11,2 g |
Błonnik: | 6,8 g |
Sól: | 0,05 g |