GRIZLY

Lucerna, rukola, rukiew wodna, por BIO Mieszanka nasion do kiełkowania BIO 250 g

21,99 zł

87,96 zł / kg

Dostępne

dostarczymy 9. 10.

#

Dostawa od 11,49 zł

Grizly Lucerna, rukola, rukiew wodna, por, BIO Mieszanka nasion do to idealne połączenie pod względem smaku i zbilansowania składników odżywczych.

Popis

GRIZLY Lucerna, rukola, rukiew wodna, por BIO Mix Nasiona kiełkujące BIO 250 g

  • Klasyfikacja administracyjna: Nasiona do kiełkowania
  • Składniki: Lucerna *, rukola *, rukiew wodna *, por *
  • * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego
  • Kraj pochodzenia: Włochy
  • Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu
  • Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)

     

Cechy i zalety: Nasiona lucerny, rukola, rukiew wodna i por to idealna mieszanka do kiełkowania stawów. To świetne połączenie smaków i zbilansowanej proporcji białek, enzymów, przeciwutleniaczy, witamin i minerałów.

Alalfa lub lucerna to klucz bardzo bogaty w białko i witaminy z grupy B, witaminy A, C, E, a także zawiera znaczne ilości fosforu, wapnia, potasu, magnezu, żelaza, selenu i cynku. Kiełki rukoli mają charakterystyczny ostry smak. Są bardzo pożywne i bogate w witaminy (A, C, F, B), minerały (cynk, wapń, fosfor, żelazo, miedź, potas, magnez), przeciwutleniacze, błonnik i kwasy tłuszczowe omega-3. Kiełki rzeżuchy mają lekko cierpki smak i są doskonałym źródłem witamin A, C i K. Znajdziemy w nich również dużą ilość żelaza, wapnia i karotenoidów. Kiełki pora wyróżniają się słodkim, cebulowym smakiem, a także bogactwem witamin A, B, C, E, wapnia, magnezu i chlorofilu.

Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym.

Kiełkując w nasionach aktywujemy enzymy, dzięki czemu kiełki są lekkostrawne. Ponadto w trakcie kiełkowania w ziarnach wzrasta ilość niezbędnych aminokwasów, a zawartość witamin i minerałów wzrasta wielokrotnie.

Zastosowanie: Kiełki lucerny, rukola, rukiew wodna i nasiona pora można dodawać do sałatek, makaronów, schłodzonych zup, natłuszczonych ciast lub do przyrządzania koktajli warzywnych.

Instrukcje przygotowania: Nasiona namoczyć w wodzie (najlepiej przefiltrowanej bez chloru) na 8-12 godzin. Niech nasiona kiełkują w pojemniku do kiełkowania przez 4-6 dni. Płucz nasiona 2-3 razy dziennie podczas kiełkowania. W pełni wykiełkowane nasiona gotowe do spożycia mierzą 2,5-5 cm. Idealna temperatura dla całego procesu to 20 ° C.