GRIZLY Lucerna, rukola, rukiew wodna, por BIO Mieszanka nasion do kiełkowania BIO 250 g
Grizly Lucerna, rukola, rukiew wodna, por, BIO Mieszanka nasion do to idealne połączenie pod względem smaku i zbilansowania składników odżywczych.
InPost Paczkomaty | 14,99 zł |
---|---|
Najlepsza dostawa na adres | 18,99 zł |
GLS - dostawa na adres | 13 zł |
Kurier DHL Express | 18,99 zł |
DHL POP - odbiór w punkcie | 19,99 zł |
Pobranie | 5 - 9,99 zł |
dla lojalnych klientów
i do punktów odbioru
GRIZLY Lucerna, rukola, rukiew wodna, por BIO Mix Nasiona kiełkujące BIO 250 g
- Klasyfikacja administracyjna: Nasiona do kiełkowania
- Składniki: Lucerna *, rukola *, rukiew wodna *, por *
- * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego
- Kraj pochodzenia: Włochy
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu
- Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)
Cechy i zalety: Nasiona lucerny, rukola, rukiew wodna i por to idealna mieszanka do kiełkowania stawów. To świetne połączenie smaków i zbilansowanej proporcji białek, enzymów, przeciwutleniaczy, witamin i minerałów.
Alalfa lub lucerna to klucz bardzo bogaty w białko i witaminy z grupy B, witaminy A, C, E, a także zawiera znaczne ilości fosforu, wapnia, potasu, magnezu, żelaza, selenu i cynku. Kiełki rukoli mają charakterystyczny ostry smak. Są bardzo pożywne i bogate w witaminy (A, C, F, B), minerały (cynk, wapń, fosfor, żelazo, miedź, potas, magnez), przeciwutleniacze, błonnik i kwasy tłuszczowe omega-3. Kiełki rzeżuchy mają lekko cierpki smak i są doskonałym źródłem witamin A, C i K. Znajdziemy w nich również dużą ilość żelaza, wapnia i karotenoidów. Kiełki pora wyróżniają się słodkim, cebulowym smakiem, a także bogactwem witamin A, B, C, E, wapnia, magnezu i chlorofilu.
Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym.
Kiełkując w nasionach aktywujemy enzymy, dzięki czemu kiełki są lekkostrawne. Ponadto w trakcie kiełkowania w ziarnach wzrasta ilość niezbędnych aminokwasów, a zawartość witamin i minerałów wzrasta wielokrotnie.
Zastosowanie: Kiełki lucerny, rukola, rukiew wodna i nasiona pora można dodawać do sałatek, makaronów, schłodzonych zup, natłuszczonych ciast lub do przyrządzania koktajli warzywnych.
Instrukcje przygotowania: Nasiona namoczyć w wodzie (najlepiej przefiltrowanej bez chloru) na 8-12 godzin. Niech nasiona kiełkują w pojemniku do kiełkowania przez 4-6 dni. Płucz nasiona 2-3 razy dziennie podczas kiełkowania. W pełni wykiełkowane nasiona gotowe do spożycia mierzą 2,5-5 cm. Idealna temperatura dla całego procesu to 20 ° C.
- CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha,
- IČO: 04084357
- DIČ: CZ04084357
Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.
Miałem już kilka mieszanek do kiełkowania, ta jest najgorsza ze wszystkich. Nawet po tygodniu 90% nasion w ogóle nie wykiełkowało.<br /><br /> Dzieje się tak prawdopodobnie dlatego, że są niewłaściwie połączone i po kontakcie z wodą tworzą wokół siebie śluz (podobny do nasion chia), przez co nie można ich odpowiednio wypłukać i zwyczajnie nie kiełkują. Po tygodniu wykiełkowałem kolejną mieszankę w ten sam sposób i wykiełkowała w ciągu 2 dni bez żadnych problemów.