Jak wybrać odpowiednie orzechy nerkowca? Grizly podpowiada
Orzechy nerkowca są królem wśród orzechów. Są delikatne, pyszne, pełne zdrowych tłuszczów, białka i minerałów. Nadają się nie tylko ...
Dostępne
dostarczymy 17. 7.
#
Dostawa od 16,99 zł
Mąka migdałowa wytwarzana jest z drobno wyłuskanych migdałów. Jest to jeden z najpopularniejszych składników zdrowych lub całkowicie bezglutenowych wypieków. Dodatkowo można z niej przygotować pyszne domowe makaroniki.
Co ci przychodzi na myśl, gdy słyszysz mąka migdałowa? Oczywiście! Makaroniki! Ale z mąki migdałowej można upiec o wiele więcej. Należy do najczęściej poszukiwanych składników do bezglutenowego pieczenia, jednocześnie może częściowo zastąpić zwykłą mąkę. Mąka migdałowa GRIZLY jest produkowana z obranych lub, jak kto woli, blanszowanych migdałów.
Na makaroniki, oczywiście. Jednak możliwości mąki migdałowej sięgają dalej! Można ją wykorzystać do pieczenia ciast, ciasteczek, deserów lub przygotowywania kremów. Będzie również przydatna do przygotowania domowego marcepanowego lub migdałowego mleka. Zastanawiasz się, co jeszcze możesz upiec z mąki migdałowej oprócz makaroników? Wypróbuj na przykład puszysty tort truskawkowy lub kruche Amaretti.
Wartość energetyczna: | 2518 kJ/659 kcal |
Tłuszcz: | 52,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 4 g |
Węglowodany: | 18,7 g |
w tym cukry: | 4,6 g |
Białko: | 21,4 g |
Błonnik: | 9,9 g |
Sól: | 0 g |
Składniki: | migdały mielone 100% |
---|---|
Alergeny: | Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów i sezamu. |
Kraj pochodzenia: | USA, Hiszpania |
Opakowanie: | Zamykane opakowanie PP lub pakowane próżniowo w opakowaniu PP |
Przechowywanie: | Przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. |
Orzechy nerkowca są królem wśród orzechów. Są delikatne, pyszne, pełne zdrowych tłuszczów, białka i minerałów. Nadają się nie tylko ...