Pakowanie
Dostępne
dostarczymy 22. 1.
#
Dostawa od 16,99 zł
Mąka migdałowa wytwarzana jest z drobno wyłuskanych migdałów. Jest to jeden z najpopularniejszych składników zdrowych lub całkowicie bezglutenowych wypieków. Dodatkowo można z niej przygotować pyszne domowe makaroniki.
Popis
GRIZLY Mąka migdałowa 1000 g
Co ci przychodzi na myśl, gdy słyszysz mąka migdałowa? Oczywiście! Makaroniki! Ale z mąki migdałowej można upiec o wiele więcej. Należy do najczęściej poszukiwanych składników do bezglutenowego pieczenia, jednocześnie może częściowo zastąpić zwykłą mąkę. Mąka migdałowa GRIZLY jest produkowana z obranych lub, jak kto woli, blanszowanych migdałów.
Dlaczego warto wybrać GRIZLY mąkę migdałową ekstra drobną?
- idealna do bezglutenowego pieczenia
- wyprodukowana z blanszowanych migdałów
- odpowiednia również dla wegan
Jak ją wykorzystać?
Na makaroniki, oczywiście. Jednak możliwości mąki migdałowej sięgają dalej! Można ją wykorzystać do pieczenia ciast, ciasteczek, deserów lub przygotowywania kremów. Będzie również przydatna do przygotowania domowego marcepanowego lub migdałowego mleka. Zastanawiasz się, co jeszcze możesz upiec z mąki migdałowej oprócz makaroników? Wypróbuj na przykład puszysty tort truskawkowy lub kruche Amaretti.
Składniki
Wartości odżywcze w 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 2470 kJ/590 kcal |
Tłuszcz: | 52,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 4 g |
Węglowodany: | 18,7 g |
w tym cukry: | 4,6 g |
Białko: | 21,4 g |
Błonnik: | 9,9 g |
Sól: | 0 g |
Kraj pochodzenia : USA, Hiszpania
Przechowywanie : przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
Pakowanie : Zamykane opakowanie PP lub ewakuowane w opakowaniu PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, które nie ma wpływu na jakość produktu)