
Piernik niedźwiedzi z mąki migdałowej
Wymieszaj mąkę migdałową, sodę oczyszczoną i przyprawy, a następnie wymieszaj pozostałe składniki. Jeśli ciasto za bardzo się przyklei…
Mąka migdałowa wytwarzana jest z drobno wyłuskanych migdałów. Jest to jeden z najpopularniejszych składników zdrowych lub całkowicie bezglutenowych wypieków. Dodatkowo można z niej przygotować pyszne domowe makaroniki.
Najlepsza dostawa na adres | 14,99 zł |
---|---|
InPost Paczkomaty | 9,98 zł |
Kurier DHL Express | 19,99 zł |
DHL POP - odbiór w punkcie | 9,99 zł |
Pobranie | 5 zł |
Cechy i zalety: Mąka migdałowa jest jednym z najpopularniejszych składników do wypieków bezglutenowych. Wykonany jest z Mąka migdałowa jest jednym z najbardziej popularnych składników w wypiekach bezglutenowych. Jest ona wytwarzana z łuskanych (blanszowanych) słodkich migdałów. Migdały są bogate w białko i nienasycone kwasy tłuszczowe, a zwłaszcza zdrowe tłuszcze, które powinny stanowić 2/3 całkowitego spożycia tłuszczów. Ponadto są źródłem wielu witamin i minerałów, zwłaszcza magnezu, fosforu, cynku, wapnia i witaminy E. Dzięki swoim właściwościom odżywczym świetnie sprawdzają się również w diecie low carb.
Zastosowanie : Mąkę migdałową używamy głównie do wypieków, ciast, słodyczy, kremów i deserów. Możemy też zrobić mleko migdałowe, domowy marcepan czy popularne makaroniki. Mąka nadaje się do słodkich wypieków i wyrobów cukierniczych, a także może być częściowo zastąpiona zwykłą mąką.
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 2407 kJ / 575 kcal |
Tłuszcz: | 54 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 4,4 g |
Węglowodany: | 18,7 g |
w tym cukry: | 5 g |
Białko: | 20 g |
Błonnik: | 8 g |
Sól: | 0 g |
Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.
wszystko w porządku
Mam do wypieku mąkę migdałową i traktuję ją jako zdrową żywność zamiast klasycznej mąki.
Super pakowana, wysokiej jakości mąka
na makaronikach absolutnie super
Używam i kupuję regularnie. polecam
Wymieszaj mąkę migdałową, sodę oczyszczoną i przyprawy, a następnie wymieszaj pozostałe składniki. Jeśli ciasto za bardzo się przyklei…
Czy masz w domu gofrownicę? Nie zostawiaj go bezczynnie i rób świetne domowe gofry z mąki migdałowej i mleka kokosowego. I zaczynamy:…