Pakowanie
Orzechy makadamia rozpływają się w ustach swoim delikatnym i masłowym smakiem. Pochodzą z Kenii i słyną z jednych z najtwardszych łupin. Dlatego do ich otwierania stosuje się specjalnej piły do cięcia. To prawdziwa uczta dla podniebienia!
Popis
GRIZLY Makadamie połówki 250 g
Te orzechy o słodkim, masłowo-śmietankowym smaku są prawdziwymi królami wśród orzechów. W trzech kategoriach z łatwością zajmują pierwsze miejsce – są to najbardziej tłuste i najdroższe orzechy o rzekomo najtwardszych skorupkach. Do ich rozłupania używa się specjalnych pił nacięciowych, zwykły dziadek do orzechów nie poradziłby sobie z nimi. W procesie tym niektóre makadamie rozłupują się naturalnie, ale nie ma to wpływu na ich jakość i smak. Nadal będą to te pyszne masłowo-śmietankowe orzechy, którymi możesz się delektować! Dodatkowo są one bogatym źródłem witamin i zdrowych tłuszczów. Spożywając orzechy makadamia, dostarczysz sobie także potrzebnego żelaza, wapnia, cynku, magnezu, a także miedzi, fosforu i potasu.
Dlaczego warto wybrać GRIZLY makadamie połówki:
✅ delikatny smak masłowo-śmietankowy
✅ naturalnie rozłupane w procesie łuskania
✅ bogate źródło zdrowych tłuszczów
✅ zawierają witaminy z grupy B, witaminę E i A
✅ skarbnica minerałów, takich jak wapń, żelazo czy magnez
Jak je wykorzystać?
Najlepsze są same w sobie, na przekąskę, ale możesz je również dodać do śniadaniowej kaszy lub miski owocowej. Ci z was, którzy szukają alternatywy dla tradycyjnego mleka, z pewnością zainteresują się tym, że z makadamii można przygotować domowe mleko bezglutenowe i bez laktozy. Makadamie nie służą tylko jako pokarm, z nich produkuje się także olejek makadamii, który ma korzystny wpływ na naszą skórę.
RADA od GRIZLY ⬇️
Interesuje cię, gdzie i jak rośnie ta królewska przekąska? W takim razie przeczytaj nasz artykuł. Dowiesz się z niego m.in., że nasze makadamie pochodzą z Kenii, gdzie złożył wizytę u dostawców założyciel GRIZLY Dominik.
Administracyjne klasyfikacje: orzechy
Skład: połówki makadamii 100 %
Alergeny: zawiera orzechy (makadamia)
Pochodzenie: Kenia
Przechowywanie: Przechowuj w miejscu suchym i zacienionym, w temperaturze pokojowej.
Składniki
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 3004 kJ / 718 kcal |
Tłuszcz: | 78 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 12,1 g |
Węglowodany: | 13,82 g |
w tym cukry: | 4,6 g |
Błonnik: | 8,6 g |
Białko: | 7,91 g |
Sól: | 0,01 g |