Orzechy makadamia prażone solone
Nowość

GRIZLY

Orzechy makadamia prażone solone 500 g

80,99 złz VAT

161,98 zł / kg

Dostępne

dostarczymy 26. 6.

#

Orzechy makadamia zachwycą Cię od razu! Przyjemnie chrupią, a ich już i tak pyszny, maślany smak dodatkowo podkreśla prażenie i szczypta soli.

Popis

GRIZLY Orzechy makadamia prażone solone 500 g

Nie ma wątpliwości, że orzechy makadamia to królowie świata orzechów. Zajmują pierwsze miejsce w kategorii najtwardszych, najbardziej tłustych i najdroższych orzechów. Są tak twarde, że do ich rozłupania potrzebne są specjalne piły – zwykły dziadek do orzechów nie wystarczy! Ale nie musisz się tym przejmować, bo nasze orzechy makadamia docierają już łuskane… i co więcej – pięknie uprażone i doprawione szczyptą soli. Te pyszności polecamy jeść powoli, by jak najlepiej się nimi delektować. Możesz się nimi podzielić z przyjaciółmi, gdy cię odwiedzą. Dla pewności możesz od razu wziąć dwa opakowania albo dodać do nich mniejsze 250 g tylko dla siebie. Jeśli spodobały Ci się przyprawione orzechy makadamia, koniecznie rozważ także makadamie z chilli i limonką lub słodkie makadamie w słonym karmelu z miodem.

A jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o tych niekwestionowanych królach wśród orzechów, przeczytaj nasz artykuł. Znajdziesz go tutaj.

Dlaczego warto wybrać GRIZLY Orzechy makadamia prażone solone?

  • delikatny, maślany smak z nutą soli
  • idealne do piwa, wina lub lemoniady
  • świetny jadalny prezent dla prawdziwych smakoszy
Przepis z orzechami nerkowca

Składniki

Wartości odżywcze na 100 g

Wartość energetyczna: 3096 kJ/ 752 kcal
Tłuszcz: 76 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
Węglowodany: 5,2 g
w tym cukry: 4,6 g
Błonnik: 8,6 g
Białko: 7,9 g
Sól: 1,6 g

Klasyfikacja

Klasyfikacja administracyjna: Orzechy w łupinach (suszone)
Składniki: jądra orzechów makadamia 98,4 %, sól 1,6 %, substancja nawilżająca: guma arabska.
Alergeny: Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych i innych orzechów.
Kraj pochodzenia: Republika Południowej Afryki
Opakowanie: Opakowanie PP
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem i światłem słonecznym.