GRIZLY Sól himalajska gruboziarnista, 500 g
Czy znasz już sól himalajską? Jeśli nie, wypróbuj, poprawisz swoje zdrowie i wyśmienicie smakujesz, ale nawet w tym przypadku nie zaleca się spożywania więcej niż 5g soli dziennie. Soja himalajska to podstawa zdrowej diety.
Pakowanie
Czy znasz już sól himalajską? Jeśli nie, wypróbuj, poprawisz swoje zdrowie i wyśmienicie smakujesz, ale nawet w tym przypadku nie zaleca się spożywania więcej niż 5g soli dziennie. Soja himalajska to podstawa zdrowej diety.
| 
 Wartości odżywcze  | 
 i 100 g  | 
| 
 wartość energetyczna  | 
 12 kJ / 3 kcal  | 
| 
 Tłuszcze  | 
 <0,4 g  | 
| 
 w tym nasycone  | 
 0,3 g  | 
| 
 Węglowodany  | 
 <0,1 g  | 
| 
 z których cukrów  | 
 0,05 g  | 
| 
 Błonnik  | 
 <0,5 g  | 
| 
 Białka  | 
 0,94 g  | 
| 
 Sól**  | 
 94,1 g  | 
| 
 Wapń  | 
 205 mg (25,6%) *  | 
| 
 Potas  | 
 618 mg (30, 9%) *  | 
| 
 Żelazo  | 
 105,4 mg (752,9%) *  | 
* wartości referencyjne dochodu
** tylko w postaci naturalnie występującego sodu
Skład: gruba sól himalajska 100%Przechowywanie: w temperaturze 20-45 ° C i wilgotności 54-87%.
Klasyfikacja prawna: Himalajska jadalna sól kamienna
Kraj pochodzenia : Pakistan
Opakowanie : próżniowe
Zalecane dawkowanie : 1-5 g dziennie (ok. Maksymalnie 1 łyżeczka)
Podobne produkty
Popis
GRIZLY Sól himalajska gruboziarnista 500 g
Sól himalajska, znana w swoim regionie jako "białe złoto". Typowe różowe zabarwienie jest wynikiem niewielkiej ilości tlenku żelaza. Ogólnie uważa się, że sól himalajska jest zdrowa, ponieważ nie zawiera żadnych chemikaliów ani dodatków, a także dlatego, że jest to naturalnie występująca substancja. Zwykle sprzedawana jest jako gruboziarnista, ale można ją również kupić w drobno mielonej formie lub w dużych blokach, które mogą być używane do wyjątkowych sposobów serwowania specjałów kulinarnych. Niezależnie od formy, cenione minerały są zawsze dostępne.
Dlaczego warto wybrać GRIZLY sól himalajską gruboziarnistą?
- pomaga dostarczyć wodę do organizmu
 - tworzy zasadowe środowisko w organizmie
 - utrzymuje równowagę między kwasowym a zasadowym środowiskiem
 
Składniki
| 
 Wartości odżywcze  | 
 i 100 g  | 
| 
 wartość energetyczna  | 
 12 kJ / 3 kcal  | 
| 
 Tłuszcze  | 
 <0,4 g  | 
| 
 w tym nasycone  | 
 0,3 g  | 
| 
 Węglowodany  | 
 <0,1 g  | 
| 
 z których cukrów  | 
 0,05 g  | 
| 
 Błonnik  | 
 <0,5 g  | 
| 
 Białka  | 
 0,94 g  | 
| 
 Sól**  | 
 94,1 g  | 
| 
 Wapń  | 
 205 mg (25,6%) *  | 
| 
 Potas  | 
 618 mg (30, 9%) *  | 
| 
 Żelazo  | 
 105,4 mg (752,9%) *  | 
* wartości referencyjne dochodu
** tylko w postaci naturalnie występującego sodu
Przechowywanie: w temperaturze 20-45 ° C i wilgotności 54-87%.
Klasyfikacja prawna: Himalajska jadalna sól kamienna
Kraj pochodzenia : Pakistan
Opakowanie : próżniowe
Zalecane dawkowanie : 1-5 g dziennie (ok. Maksymalnie 1 łyżeczka)
                        
                        
                        
                        
                        
                    
 
                                    
 
                                    
 
                                    
 
                                    
    