GRIZLY Sól himalajska gruboziarnista 1000 g
Czy znasz już sól himalajską? Jeśli nie, wypróbuj, przyniesie to korzyści zdrowiu i wyśmienitym smakom potraw, ale nawet w tym przypadku nie zaleca się spożywania więcej niż 5g soli dziennie. Soja himalajska to podstawa zdrowej diety.
InPost Paczkomaty | 14,99 zł |
---|---|
Najlepsza dostawa na adres | 18,99 zł |
GLS - dostawa na adres | 13 zł |
Kurier DHL Express | 18,99 zł |
DHL POP - odbiór w punkcie | 19,99 zł |
Pobranie | 5 - 9,99 zł |
dla lojalnych klientów
i do punktów odbioru
GRIZLY Sól himalajska gruboziarnista 1000g
- Skład: gruba sól himalajska 100%
- Przechowywanie: w temperaturze 20-45 ° C i wilgotności 54-87%.
- Klasyfikacja prawna: Himalajska jadalna sól kamienna
- Kraj pochodzenia : Pakistan
- Opakowanie : próżniowe
- Zalecane dawkowanie : 1-5 g dziennie (ok. Maksymalnie 1 łyżeczka)
Dlaczego ostatnio jest tyle soli?
Sól himalajska, znana w regionie jako „białe złoto”, zawiera 84 naturalne składniki i niezbędne dla zdrowia minerały , w tym magnez, potas, wapń, sód, fosfor i żelazo. Typowy różowy kolor wynika z niewielkiej ilości tlenku żelaza (rdzy). Cynk, selen, jod i miedź są obecne w soli w śladowych ilościach. Dlatego sól himalajska jest powszechnie uważana za zdrową, ponieważ nie zawiera żadnych chemikaliów ani dodatków oraz ponieważ jest substancją występującą naturalnie. Sól ta jest zwykle sprzedawana w postaci gruboziarnistej , ale można ją również kupić w postaci drobno zmielonej lub w dużych blokach, które można wykorzystać do unikalnych sposobów serwowania kulinarnych specjałów. Niezależnie od formy, cenne zalety minerałów są zawsze dostępne.
Sytuacja w spożyciu soli w Czechach: Średnie dzienne spożycie w naszym kraju wynosi 12 g. Duża ilość soli jest „ukryta” w przetworzonej żywności, na co większość ludzi nie pozwala. Statystyki pokazują, że to właśnie w tych ukrytych źródłach spożywamy do 80% soli. Dla przypomnienia wspomnę o tych najważniejszych: serach (zwłaszcza przetworzonych), kiełbasach, marynatach, daniach instant, przyprawach oraz niektórych wodach mineralnych.
Wiemy również, że tylko około 10% to dodatek soli podczas gotowania i solenia, a 10% soli występuje naturalnie w żywności.
Sól himalajska w punktach:
- Pomaga zaopatrywać organizm w wodę i ważne, czyste minerały
- tworzy w organizmie środowisko zasadowe
- utrzymuje równowagę między kwaśnym i zasadowym środowiskiem organizmu
- wspomaga procesy metaboliczne
- utrzymuje stały stosunek wszystkich pierwiastków w organizmie człowieka
- zawiera żelazo: ważne dla hematopoezy
- zbilansowany stosunek sodu i potasu: prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego (przekazywanie impulsów nerwowych)
- CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha,
- IČO: 04084357
- DIČ: CZ04084357
Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.
Wielka satysfakcja
Byłem zaskoczony, że jest też biały Świetny do młynka, który polecam
????????????
Doskonała sól himalajska, młynek gotuje się tylko wtedy, gdy go zmieli! :)
Najlepsza sól, innej nie używam