GRIZLY
Sweets Bezglutenowa mieszanka muffinek czekoladowych 2 x 340 g 2 ks
#
#
Muffinki bezglutenowe w kilka minut z naszą mieszanką bezglutenową, z belgijską czekoladą, bez aromatów i barwników, stworzoną przez profesjonalnego cukiernika.
Popis
GRIZLY Sweets Bezglutenowa mieszanka muffinek czekoladowych 2 x 340 g
- Klasyfikacja administracyjna: Młyńskie produkty zbożowe - mieszanka do przygotowania dań gotowych
- Składniki: Mieszanka bezglutenowa gotująca się samodzielnie (mieszanka (ryż, ziemniaki, tapioka, kukurydza i kasza gryczana)), substancje spulchniające (fosforan dwuwapniowy, soda oczyszczona), zagęstnik (guma ksantanowa)), cukier, siekana ciemna czekolada belgijska (miazga kakaowa, cukier, masło kakaowe) , lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy) 15%, kakao 10%, erytrytol, soda, proszek do pieczenia.
- Kraj producenta: Republika Czeska
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie: opakowanie nadające się do recyklingu, które należy do żółtego pojemnika.
Cechy i korzyści: Opakowanie zawiera 2 identyczne woreczki na 2 porcje muffinek (razem obie torebki mieszanki wystarczą na 24 sztuki pysznych ciast). Podstawą mieszanki muffinów czekoladowych jest wysokiej jakości mieszanka bezglutenowa z naturalnych składników bezglutenowych, takich jak mąka ryżowa, ziemniaczana, kukurydziana i gryczana, tapioka i soda oczyszczona. Mąka w zbilansowanym połączeniu z innymi składnikami i luksusową belgijską czekoladą to mieszanka już gotowa do wymieszania z płynnymi składnikami (z maślanką, jajkami i olejem) i późniejszego wypieku. Gotowe muffinki smakują domowo i są pyszne.
- Bezglutenowe
- Z obniżoną zawartością cukru
- Z belgijską czekoladą
- Domowy przepis stworzony przez renomowanego cukiernika
- Surowce wysokiej jakości
- Nie zawiera barwników, aromatów i innych składników, których zwykle nie używasz w domu podczas pieczenia
- W opakowaniu znajdziesz 2 osobne mieszanki na 2 porcje muffinek
- Świeżo przygotowane w Czechach
Przepis: Do przygotowania jednej porcji babeczek (ok. 12 sztuk) potrzebujesz mieszanki do pieczenia na 1 torebkę:
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju
- 180 ml maślanki
Zawartość torebki wymieszać z maślanką, jajkami i olejem, dokładnie wymieszać. Wlać do foremek na muffinki i piec w temperaturze 160 ° C (grzanie od góry i od dołu) przez około 25 minut.
GRIZLY Wskazówka: Muffinki można udekorować twarogiem i posypać startą czekoladą. Ubij 250 g pełnotłustego twarogu razem ze 100 g bitej śmietany i cukrem pudrem do smaku. Muffinki można wzbogacić świeżymi owocami (np. truskawkami) i udekorować przygotowaną śmietaną.
Darina de Oliveira Costa to cukierniczka, która nie pozwala na uczciwość i jakość swoich produktów i lubi dodawać własne innowacje do tradycyjnych receptur. Jest twórcą całej linii GRIZLY Sweets i jednocześnie jej twarzą.
Składniki
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1569 kJ / 372 kcal |
Tłuszcze: | 7,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 4,1 g |
Węglowodany: | 73,5 g |
z których cukrów: | 27,4 g |
Błonnik: | 5,8 g |
Białka: | 12,4 g |
Sól: | 0,2 g |