GRIZLY

Sweets Bezglutenowa mieszanka muffinek czekoladowych 2 x 340 g 2 ks

22,99 zł

#

#

Muffinki bezglutenowe w kilka minut z naszą mieszanką bezglutenową, z belgijską czekoladą, bez aromatów i barwników, stworzoną przez profesjonalnego cukiernika.

Popis

GRIZLY Sweets Bezglutenowa mieszanka muffinek czekoladowych 2 x 340 g

  • Klasyfikacja administracyjna: Młyńskie produkty zbożowe - mieszanka do przygotowania dań gotowych
  • Składniki: Mieszanka bezglutenowa gotująca się samodzielnie (mieszanka (ryż, ziemniaki, tapioka, kukurydza i kasza gryczana)), substancje spulchniające (fosforan dwuwapniowy, soda oczyszczona), zagęstnik (guma ksantanowa)), cukier, siekana ciemna czekolada belgijska (miazga kakaowa, cukier, masło kakaowe) , lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy) 15%, kakao 10%, erytrytol, soda, proszek do pieczenia.
  • Kraj producenta: Republika Czeska
  • Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
  • Opakowanie: opakowanie nadające się do recyklingu, które należy do żółtego pojemnika.

Cechy i korzyści: Opakowanie zawiera 2 identyczne woreczki na 2 porcje muffinek (razem obie torebki mieszanki wystarczą na 24 sztuki pysznych ciast). Podstawą mieszanki muffinów czekoladowych jest wysokiej jakości mieszanka bezglutenowa z naturalnych składników bezglutenowych, takich jak mąka ryżowa, ziemniaczana, kukurydziana i gryczana, tapioka i soda oczyszczona. Mąka w zbilansowanym połączeniu z innymi składnikami i luksusową belgijską czekoladą to mieszanka już gotowa do wymieszania z płynnymi składnikami (z maślanką, jajkami i olejem) i późniejszego wypieku. Gotowe muffinki smakują domowo i są pyszne.

  • Bezglutenowe
  • Z obniżoną zawartością cukru
  • Z belgijską czekoladą
  • Domowy przepis stworzony przez renomowanego cukiernika
  • Surowce wysokiej jakości
  • Nie zawiera barwników, aromatów i innych składników, których zwykle nie używasz w domu podczas pieczenia
  • W opakowaniu znajdziesz 2 osobne mieszanki na 2 porcje muffinek
  • Świeżo przygotowane w Czechach

Przepis: Do przygotowania jednej porcji babeczek (ok. 12 sztuk) potrzebujesz mieszanki do pieczenia na 1 torebkę:

  • 2 jajka
  • 2 łyżki oleju
  • 180 ml maślanki

Zawartość torebki wymieszać z maślanką, jajkami i olejem, dokładnie wymieszać. Wlać do foremek na muffinki i piec w temperaturze 160 ° C (grzanie od góry i od dołu) przez około 25 minut.

GRIZLY Wskazówka: Muffinki można udekorować twarogiem i posypać startą czekoladą. Ubij 250 g pełnotłustego twarogu razem ze 100 g bitej śmietany i cukrem pudrem do smaku. Muffinki można wzbogacić świeżymi owocami (np. truskawkami) i udekorować przygotowaną śmietaną.

Darina de Oliveira Costa to cukierniczka, która nie pozwala na uczciwość i jakość swoich produktów i lubi dodawać własne innowacje do tradycyjnych receptur. Jest twórcą całej linii GRIZLY Sweets i jednocześnie jej twarzą.

Składniki

Informacje żywieniowe na 100 g
Wartość energetyczna: 1569 kJ / 372 kcal
Tłuszcze: 7,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,1 g
Węglowodany: 73,5 g
z których cukrów: 27,4 g
Błonnik: 5,8 g
Białka: 12,4 g
Sól: 0,2 g