GRIZLY

Sweets Bezglutenowa mieszanka makowa 520 g

14,99 zł

11,99 zł z kodem WYPRZEDAZ20

28,83 zł / kg

Upiecz bezglutenowy makowiec o obniżonej zawartości cukru i precyzyjnie opracowanej recepturze renomowanego cukiernika. Mieszanka jest całkowicie wolna od barwników i aromatów oraz składników, których nie użyłbyś do zwykłego domowego wypieku. Powstały deser ma pyszny, szczery smak.

Popis

GRIZLY Sweets Bezglutenowa mieszanka makowa 520 g

  • Klasyfikacja administracyjna: Młyńskie produkty zbożowe - mieszanka do przygotowania dań gotowych
  • Składniki: Mak mielony, mieszanka bezglutenowa gotująca się samodzielnie (mieszanka (ryż, ziemniaki, tapioka, kasza gryczana), substancje spulchniające (fosforan dwuwapniowy, soda oczyszczona), zagęstnik (guma ksantanowa)), cukier, erytryt, skórka cytrynowa, wanilia.
  • Kraj producenta: Republika Czeska
  • Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
  • Opakowanie: opakowanie nadające się do recyklingu, które należy do żółtego pojemnika.

Właściwości i zalety: Podstawą mieszanki dla maku bezglutenowego jest mak czeski oraz wysokiej jakości mąka bezglutenowa wytwarzana z naturalnych składników bezglutenowych, takich jak mąka ryżowa, ziemniaczana, kukurydziana i gryczana, tapioka i soda oczyszczona. Mieszanka oprócz tego, że jest bezglutenowa, zawiera również erytrytol , który obniża zawartość cukru w nasionach maku. Mieszanka jest gotowa do zmieszania z płynnymi składnikami (jajka, mleko i olej), a następnie upieczona. Gotowy deser smakuje jak domowy.

  • Bezglutenowe
  • Z obniżoną zawartością cukru
  • Domowy przepis stworzony przez renomowanego cukiernika
  • Surowce wysokiej jakości
  • Nie zawiera barwników, aromatów i innych składników, których zwykle nie używasz w domu podczas pieczenia
  • Świeżo przygotowane w Czechach

Przepis:

Czas przygotowania: 5 minut, pieczenie: 45 minut.

Do przygotowania maku nadal potrzebujesz następujących płynnych składników:

  • 2 jajka
  • 80 ml oleju
  • 350 ml mleka

Wlej zawartość torebki do większej miski. Dodaj jajka, olej i mleko i dokładnie wymieszaj. Wlej do przygotowanej wcześniej wyczyszczonej i opróżnionej okrągłej formy o średnicy 20 cm i piecz w temperaturze 160 ° C przez około 50 minut. Następnie osłodzić, gdy jest jeszcze ciepły.

GRIZLY Wskazówka: Mak świetnie smakują z polewą cytrynową. Przygotuj to, mieszając 2 łyżki gorącej wody, 2 łyżki soku z cytryny i stopniowo dodając 200 g mąki cukrowej i mieszając z gładkim lukrem.

Darina de Oliveira Costa to cukierniczka, która nie pozwala na uczciwość i jakość swoich produktów i lubi dodawać własne innowacje do tradycyjnych receptur. Jest twórcą całej linii GRIZLY Sweets i jednocześnie jej twarzą.

Składniki

Informacje żywieniowe na 100 g
Wartość energetyczna: 1741 kJ / 414 kcal
Tłuszcze: 16,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
Węglowodany: 61,9 g
z których cukrów: 21,8 g
Błonnik: 7,7 g
Białka: 13,7 g
Sól: 0,2 g