Dostępne
dostarczymy 17. 12.
#
Dostawa od 12,00 zł
Gładkie ciasteczka z bezglutenową belgijską czekoladą o obniżonej zawartości cukru to niesamowity przysmak. Ich receptura została stworzona przez uznanego cukiernika, a gotowy deser ze szczerych składników smakuje bosko.
Popis
GRIZLY Sweets bezglutenowa mieszanka Brownies 685 g
- Klasyfikacja administracyjna: Młyńskie produkty zbożowe - mieszanka do przygotowania dań gotowych
- Składniki: belgijska ciemna czekolada (miazga kakaowa, cukier, masło kakaowe, lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy), cukier, mieszanka bezglutenowa samowrząca (mieszanka (ryż, ziemniaki, tapioka, kukurydza i kasza gryczana)), substancje spulchniające (fosforan dwuwapniowy, soda oczyszczona) , zagęszczacz (guma ksantanowa)), erytrytol.
- Kraj producenta: Republika Czeska
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie: Opakowanie nadające się do recyklingu, które należy do żółtego pojemnika.
Cechy i zalety: Opakowanie zawiera 2 ponumerowane torby. Podstawą mieszanki do ciastek bezglutenowych jest super jakości belgijska czekolada słynnej marki Callebaut. Mieszanka oprócz tego, że jest bezglutenowa, zawiera również erytrytol , który obniża zawartość cukru w ciastkach. Mieszanka jest gotowa do zmieszania z płynnymi składnikami (jajka i masło), a następnie upieczona. Gotowy deser smakuje jak domowy.
- Bezglutenowe
- Z obniżoną zawartością cukru
- Z belgijską czekoladą
- Domowy przepis stworzony przez renomowanego cukiernika
- Surowce wysokiej jakości
- Nie zawiera barwników, aromatów i innych składników, których zwykle nie używasz w domu podczas pieczenia
- Świeżo przygotowane w Czechach
Przepis:
Nadal potrzebujesz następujących płynnych składników do przygotowania ciastek:
- 4 jajka
- 250 g masła
Włożyć masło do garnka i rozpuścić na małym ogniu. Następnie dodaj zawartość torebki nr 1 i rozpuść na maśle, od czasu do czasu mieszając. Następnie pozostaw mieszaninę do ostygnięcia i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej. W dużej misce w robocie kuchennym lub ręcznie ubij 4 jajka w gęstą kremową pianę. Następnie rozpuszczoną mieszaninę dodaj do piany i wlej worek nr 2. Lekko, ale dokładnie wymieszaj. Na koniec wylej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach ok. 40x20 cm. Piec w temperaturze 140 ° C przez około 40 minut. Następnie pozostaw do ostygnięcia.
GRIZLY Wskazówka: Brownie najlepiej smakują schłodzone. Całość wstaw do lodówki na minimum 2 godziny, a następnie pokrój deser i możesz podawać z lodami waniliowymi i malinami.
Darina de Oliveira Costa to cukierniczka, która nie pozwala na uczciwość i jakość swoich produktów i lubi dodawać własne innowacje do tradycyjnych receptur. Jest twórcą całej linii GRIZLY Sweets i jednocześnie jej twarzą.
Składniki
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1872 kJ / 447 kcal |
Tłuszcze: | 18,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 11,2 g |
Węglowodany: | 68,9 g |
z których cukrów: | 47,8 g |
Błonnik: | 4,2 g |
Białka: | 5,1 g |
Sól: | 0,2 g |