GRIZLY Ziarna kakaowe całe BIO 250 g

47 recenzji

Ziarna kakaowe charakteryzują się gorzkim smakiem, w którym szybko się zakochasz. Dobrze smakują same w sobie i dodawane są do deserów, napojów i egzotycznych dań głównych. Z ziaren kakaowych można również zrobić wysokiej jakości czekoladę domowej roboty. Ponadto jako nieprażone lepiej zachowują naturalne substancje.

Czytaj więcej
Bio
Wegańskie
Bezglutenowe
Bez dodatku cukru
Bez konserwantów
Bez oleju palmowego
11,08 zł w tym VAT
44,32 zł / kg
Niedźwiedzie już wszystko zjadły przed tobą
Czasowo niedostępny
Wysyłka i płatność
Dostawa od 15,99 zł (InPost Paczkomaty)
InPost Paczkomaty 15,99 zł
Najlepsza dostawa na adres 18,99 zł
GLS - dostawa na adres 16,99 zł
Kurier DHL Express 20,99 zł
DHL POP - odbiór w punkcie 19,99 zł
Pobranie 9,99 zł
Korzyści premium
dla lojalnych klientów
Bezpłatne prezenty i próbki przy zakupie
Dostawa do domu
i do punktów odbioru
Ekologiczne pakowanie Twoich przesyłek

GRIZLY Ziarna kakaowe całe BIO 250 g

  • Składniki: 100% całe nieprażone ziarna kakaowe, odmiana Criollo.
  • Kraj producenta: Panama
  • Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)
  • Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów, dwutlenku siarki lub sezamu

Stosowanie ziaren kakaowych:

  • posypać - posyp fasolę gotowymi deserami, sałatkami owocowymi lub dodaj do ulubionej owsianki lub jogurtu
  • domowa czekolada - do przygotowania domowej roboty będziesz potrzebować tylko fasoli i cukru trzcinowego, podsmaż ziarna kakaowe na patelni przez 5 minut, włóż je do blendera, gdy są jeszcze ciepłe i wymieszaj, dodaj cukier i miksuj, aż uwolni się masło kakaowe, a masa uzyska gładką konsystencję, na blasze wlej czekoladę do pożądanego kształtu, na koniec możesz jeszcze gorącą czekoladę posypać orzechami lub suszonymi owocami
  • napoje - podczas miksowania fasolę można dodać do smoothie
  • sosy - z mieszanych i krótko palonych ziaren kakaowych można zrobić słonawy sos, podstawą jest smażona cebula, czosnek, tymianek i chilli, następnie dodaje się czekoladę i na koniec bulion gotujemy przez 7 minut i doprawiamy solą i pieprzem
  • Kuchnia meksykańska - w przepisach meksykańskich czekolada z fasoli jest szeroko stosowana w pikantnych potrawach, zwykle dodaje się ją w małych porcjach wraz z przyprawami
  • desery - zamiast zwykłego kakao możesz użyć mieszanki fasoli w swoich klasycznych słodkich przepisach

Ziarna kakaowe to suszone owoce drzewa kakaowego, które pochodzi z tropikalnego regionu Ameryki Południowej, gdzie było uprawiane w V wieku. Dzięki Hiszpanom ziarna kakaowe dotarły do Europy i stały się popularnym surowcem w XVI wieku.

Ziarna kakaowe to tak naprawdę 100% kakao, więc nigdy nie spożyjesz tylu powszechnie dostępnych zwykłych kakao. Można je jeść same, aby powstrzymać głód. Szybko się nasyca, a słodki smak można odpędzić. Na pierwszy rzut oka ich smak jest bardzo gorzki, co może Cię zaskoczyć. Jednak ten niezwykły smak z łatwością polubisz przy innych kęsach.

Średnia ocena
4.4
ocenione przez 47 użytkowników
5
4
3
2
1
Informacje żywieniowe na 100 g
Wartość energetyczna: 2782 kJ / 673 kcal
Tłuszcze: 52 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 33 g
Węglowodany: 25,8 g
z których cukrów: 0,2 g
Błonnik: 25,6 g
Białka: 13 g
Sól: 0,2 g

Producent:
  • CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha,
  • IČO: 04084357
  • DIČ: CZ04084357

Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.

Średnia ocena
4.4
ocenione przez 47 użytkowników
5
4
3
2
1
30.06.2022

Zadowolona.

08.10.2021

Zaskakująco czekolada. Ten smak cię dopadnie. Chrupiące na zewnątrz kremowe w środku.

18.05.2021

Oprócz oczekiwanego gorzkiego smaku zaskoczył również kwaśny smak. Dobre jako ciekawostka, ale chyba nie da się więcej zjeść :-) Ale można je dobrze upiec i wtedy kwaskowatość trochę znika.

04.01.2021

Świetny

08.11.2020

duża fasola świetny smak

Inspiruj się pysznymi przepisami
RAW Czekoladowe babeczki z malinami

RAW Czekoladowe babeczki z malinami

Lato to oznaka owoców, dlaczego więc nie zrobić babeczek malinowych RAW? Jeśli nie masz malin, możesz włożyć dowolne owoce lub orzechy…

30 min
Ładowanie produktów
© 2014–2024 GRIZLY.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone | Polityka Cookie
Stworzone przez

Jestem tu nowy

Z członkostwem premium otrzymujesz:

Ikonka visačky

Korzysntiejsze ceny

Na wybrane TOP produkty

Ikonka náklaďáku

Darmową wysyłkę

juŻ od 150 zł

Ikonka dárku

Korzyści VIP

Gwarancja 100% satysfakcji

Chcę zostać premium członkiem
Adres

Przetwarzamy Wasze dane osobowe w celu dostosowania naszych usług do Waszych indywidualnych potrzeb. Korzystamy przede wszystkim z elektronicznych kanałów marketingowych, gdzie analizujemy dane i oceniamy odpowiednie wyniki. Przekazujemy również dane podmiotom trzecim w celu analizy (np. IBM, Stormware, Acomware, Seznam, Google, Netstep). Są to agencje marketingowe i analityczne. Dane osobowe możemy przetwarzać przez okres 36 miesięcy od daty ich przekazania. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i przysługuje Państwu prawo do sprostowania i usunięcia danych osobowych, jak również do kontroli tych danych przez naszą firmę.         

z Klikając 'Utwórz konto', zgadzasz się na Polityka prywatności a se Regulamin.
Chronione przez Google reCaptcha | Polityka prywatności | Regulamin