Kategorie

Blog

RAW Czekoladowe babeczki z malinami

Lato to oznaka owoców, dlaczego więc nie zrobić babeczek malinowych RAW? Jeśli nie masz malin, możesz włożyć dowolne owoce lub orzechy, nie musisz trzymać się przepisu :-)

Lato to oznaka owoców, dlaczego więc nie zrobić babeczek malinowych RAW? Jeśli nie masz malin, możesz włożyć dowolne owoce lub orzechy, nie musisz trzymać się przepisu :-)

I zaczynamy:

Namaczamy orzechy nerkowca w wodzie na cztery godziny wcześniej, aby je zmiękczyć.

Wymieszaj orzechy włoskie, migdały i daktyle w mikserze do ciasta. Z ciasta zrobić wałek do ciasta, który pokroić na 12 równych kawałków, rozwałkować mniejsze kulki i wcisnąć je w dno foremek na muffinki. Jeśli użyjemy silikonu, nie trzeba ich ścierać i będą się dobrze układać. Jeśli mamy metal, dobrze jest wyłożyć je folią spożywczą.

Rozpuścić masę kakaową w łaźni wodnej (najlepiej do temperatury 48 ° C). Mieszankę przelać do blendera z mlekiem kokosowym, dodać startą surową cukinię, którą pozwalamy sokowi płynąć przez około 15 minut, słodzić syropem (3-4 łyżki), podkreślić smak czekolady szczyptą soli i mieszać do uzyskania gładkości.

Formy, w których mamy już ciasto, wypełnij po brzegi mieszanym nadzieniem czekoladowym. Wstawić do lodówki na około 3-4 godziny.

Gotówkę odcedzić, lekko osuszyć i wlać do blendera, dodać 2-3 garście malin, osłodzić syropem (1-2 łyżki), dodać sok z cytryny i wymieszać do uzyskania gładkości.

Udekoruj schłodzone koszyczki malinowymi orzechami nerkowca z kremową torbą z ciasta, malinami i pokruszonymi ziarnami kakaowca lub odrobiną malinowej agawy.

Receptura została stworzona przez Countrylife.

Počet porcí: 4

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!