Dubajska czekolada: Co w sobie skrywa i dlaczego wszyscy chcą jej spróbować?
Zna ją każdy. Dubajska czekolada całkowicie opanowała media społecznościowe a w ostatnich miesiącach stała się trendem numer jeden. ...
Czekolada dubajska to pyszny przysmak, który w mgnieniu oka przeniesie Cię do świata luksusu i egzotyki. Wykonana z najwyższej jakości surowców.
Czekolada dubajska to ekskluzywny przysmak, który w mgnieniu oka przeniesie Cię do świata luksusu i egzotyki. Wykonana z najwyższej jakości surowców.
| Wartość energetyczna: | 2 309,5 kJ / 552 kcal |
| Tłuszcz: | 32,9 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 19,4 g |
| Węglowodany: | 53,1 g |
| w tym cukry: | 32,9 g |
| Białko: | 10,9 g |
| Sól: | 0,5 g |
| Składniki: | Masa kakaowa, masło kakaowe, proszek kakaowy, cukier, pełne mleko w proszku, utwardzony olej roślinny (palmowy), pistacje, mąka pszenna, skrobia kukurydziana, sól, emulgator: lecytyna sojowa (E322), wanilina, barwnik: barwnik żółty (E102), barwnik zielony (E142).
|
|---|---|
| Alergeny: | Może zawierać ślady orzechów arachidowych, sezamu i innych orzechów. |
| Kraj pochodzenia: | Dubaj, Zjednoczone Emiraty Arabskie
|
Nie musisz lecieć do Dubaju, ta luksusowa przyjemność już dotarła do nas i czeka, aż trafi również do Twojego domu. A radzimy dobrze, z zamówieniem nie zwlekaj za długo, bo czekolada z Dubaju to prawdziwa gwiazda, a więc naprawdę jest pożądana i czasem trudno ją dostać. Nic dziwnego, ponieważ jak tylko odkryjesz jej smak, zakochasz się w niej na dobre. Puszysta pistacjowa pianka, ekskluzywna czekolada, chrupiący kanafeh tworzą razem nieodpartą mieszankę, którą doceni każdy koneser czekolady.
Dlaczego cały świat oszalał na punkcie czekolady z Dubaju? Ponieważ zobaczył ją w mediach społecznościowych. Czekolada z Dubaju jest wyjątkowo fotogeniczna, a gdy ją przekroisz, natychmiast przyciąga Cię swoją pistacjową pianką, puszystą jak chmurka, a kiedy ją spróbujesz, dopiero zrozumiesz to ogólne podekscytowanie. Inspiracja do jej produkcji pochodzi z tradycyjnych arabskich przepisów.
To właśnie on reprezentuje w recepturze czekolady z Dubaju tradycję Bliskiego Wschodu. Kunafa, zwana także kanafeh lub knafeh, to kultowy deser, którego pierwotne przepisy można znaleźć w kuchniach osmańskich i arabskich. Słynie z delikatnie słodkiego smaku, a do jego przygotowania używa się m.in. sera, słodkiego syropu z dodatkiem pistacji lub cienkich nitek makaronowych, które między innymi odpowiadają za jego chrupkość. I to właśnie ta chrupkość, jaką poczujesz, gdy ugryziesz czekoladę z Dubaju.
| Wartość energetyczna: | 2 309,5 kJ / 552 kcal |
| Tłuszcz: | 32,9 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 19,4 g |
| Węglowodany: | 53,1 g |
| w tym cukry: | 32,9 g |
| Białko: | 10,9 g |
| Sól: | 0,5 g |
| Składniki: | Masa kakaowa, masło kakaowe, proszek kakaowy, cukier, pełne mleko w proszku, utwardzony olej roślinny (palmowy), pistacje, mąka pszenna, skrobia kukurydziana, sól, emulgator: lecytyna sojowa (E322), wanilina, barwnik: barwnik żółty (E102), barwnik zielony (E142).
|
|---|---|
| Alergeny: | Może zawierać ślady orzechów arachidowych, sezamu i innych orzechów. |
| Kraj pochodzenia: | Dubaj, Zjednoczone Emiraty Arabskie
|
Zna ją każdy. Dubajska czekolada całkowicie opanowała media społecznościowe a w ostatnich miesiącach stała się trendem numer jeden. ...