Kombinacja orzeszków ziemnych, kremu orzechowego i czekolady jest absolutnie nie do odparcia. Do tego stopnia, że zalecamy natychmiast zjeść nasz tort orzechowy, w przeciwnym razie rozeszłaby się wieść w okolicy, jak bardzo jest pyszny. Jego przygotowanie dodatkowo nie zajmuje dużo czasu, więc nic nie stoi na przeszkodzie, aby od razu wypróbować ten przepis na tort orzechowy!
PRZYGOTOWANIE:
- Zmiksuj herbatniki na proszek, dodaj do nich masło i zagnieć ciasto.
- Rozłóż ciasto w formie do tortu wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut.
- Wszystkie składniki na krem włóż do miski i ubij.
- Pozwól, aby ciasto ostygło po upieczeniu, a następnie równomiernie rozprowadź krem na cieście.
- Oblej tort czekoladą i posyp go orzeszkami ziemnymi.
- Podawaj na talerzu.
RADA GRIZLY 👉 Spróbuj delikatnego eksperymentu i zamiast tradycyjnego 100% kremu orzechowego wymieszaj w kremie na przykład krem orzechowy z solonym karmelem lub krem orzechowy z belgijską ciemną czekoladą.
Smacznego!