Kategorie

Tort orzechowy

Tort orzechowy

Na tym torcie będą się delektować zarówno Ty, jak i całe Twoje szerokie grono znajomych – o ile coś z niego zostanie. Połączeniu orzeszków ziemnych i czekolady trudno się oprzeć. Co więcej, przygotowanie tortu orzechowego zajmuje tylko chwilę.


Kombinacja orzeszków ziemnychkremu orzechowego i czekolady jest absolutnie nie do odparcia. Do tego stopnia, że zalecamy natychmiast zjeść nasz tort orzechowy, w przeciwnym razie rozeszłaby się wieść w okolicy, jak bardzo jest pyszny. Jego przygotowanie dodatkowo nie zajmuje dużo czasu, więc nic nie stoi na przeszkodzie, aby od razu wypróbować ten przepis na tort orzechowy!

PRZYGOTOWANIE:

  1. Zmiksuj herbatniki na proszek, dodaj do nich masło i zagnieć ciasto.
  2. Rozłóż ciasto w formie do tortu wyłożonej papierem do pieczenia.
  3. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut.
  4. Wszystkie składniki na krem włóż do miski i ubij.
  5. Pozwól, aby ciasto ostygło po upieczeniu, a następnie równomiernie rozprowadź krem na cieście.
  6. Oblej tort czekoladą i posyp go orzeszkami ziemnymi.
  7. Podawaj na talerzu.

RADA GRIZLY 👉 Spróbuj delikatnego eksperymentu i zamiast tradycyjnego 100% kremu orzechowego wymieszaj w kremie na przykład krem orzechowy z solonym karmelem lub krem orzechowy z belgijską ciemną czekoladą


Smacznego!

Autorka przepisu

Magdalena Kader Aghova alias @hungrypanda.cz


Do moich największych pasji należą podróże i oczywiście gotowanie. Jestem wielką miłośniczką kuchni arabskiej, dlatego na moim blogu lub profilu na Instagramie znajdziecie wiele przepisów arabskich. Podejmuję się jednak również przepisów z innych zakątków świata, szukając inspiracji wszędzie, gdzie się da. Zawsze staram się, aby przepis był zdrowy i prosty w przygotowaniu.

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!